Hirdetés
Európa

Horváth Lilláék bajnoki címet szereztek Ausztriában:

:

Hirdetés

Lezárult a BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg és az UBI Graz bajnoki döntő párharca Ausztriában. A Klosterneuburg, Horváth Lillával a soraiban a negyedik mérkőzésen 67-48-as győzelmet aratott és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot, elhódította a bajnoki címet. A Klosterneuburg idén mindent vett, a bajnoki cím mellett a kupát és a 3×3-as bajnokságot is megnyerték.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első három mérkőzésén idegenbeli siker született. A Klosterneuburg a nyitányon 66-48-ra nyert Grazban, ezt követően a második találkozón hazai pályán 57-56-ra alulmaradtak. A harmadik összecsapáson  ismét a Graz otthonában léptek pályára és akkor 58-51-es sikert aratott a Klosterneuburg.

Hazai pályán Horváth Lilláék a bajnoki cím megszerzésének reményében léptek pályára. Ennek megfelelően kezdtek, már a 24-10-es első negyedben állva hagyták riválisukat. A félidőig megfelezte hátrányát az UBI Graz. Összességében azonban öt egységnél közelebb nem kerültek. A záró szakaszban újra gyorsan nőtt a differencia és a legnagyobb különbség éppen a mérkőzés végére alakult ki.

A döntő MVP-je Lisa Zderadicka (Klosterneuburg) lett.

Horváth Lilla 37 perc alatt 13 pontot és 7 lepattanót jegyzett.

Hirdetés