Hirdetés
Archivum

Horváth Lilláék bejutottak az Osztrák Kupa fináléjába:

:

Hirdetés

Azok után, hogy múlt héten a bajnokságban legyõzte a BK Raiffeisen Duchess a Basket Flames-t. Ugyanezt megtették Horváth Lilláék szombaton az Osztrák Kupa elõdöntõjében. A klosterneuburg-i gárda 69-61-es sikert aratott riválisa otthonában és ezzel bejutott a február 24-én megrendezésre kerülõ fináléba.

Fotó: Basket Flames

Fotó: Basket Flames

A BK Duchess jól kezdte az összecsapást. A 20-18-as elsõ negyedet követõen a második etapban a 8-9 pontot is elérte az elõnyük. A félidõben 38-30 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben a Basket Flames 49-47-ig felzárkózott, de innen 11-1-es sorozattal zárta ezt a szakaszt a BK Duchess.

Eldõlni látszott a gyõztes kiléte a 60-48-ról induló záró szakaszban. Ez a periódus viszont egy nyolcperces kosárcsendet hozott. Ez idõ alatt a Basket Flames 60-58-ra felzárkózott. A mérkõzésbõl 1 perc 40 másodperc volt hátra, amikor Horváth Lilla triplát értékesített. Ezzel 63-58-ra módosult az állás és innen már õrizte elõnyét a BK Duchess.

Az Osztrák Kupa fináléját február 24-én rendezik. A BK Duchess ellenfele az UBI Graz – Vienna D.C. Timberwolves elõdöntõ párharc gyõztese lesz. Idén a cél a rendezvénnyel a nõi kosárlabda népszerûsítése a szomszédos Ausztriában. A döntõt a schwechat-i Multiversum arénában az Ausztria – Nagy-Britannia férfi 2021-es Eb-elõselejtezõ mérkõzés elõtt rendezik és az ORF Sport Plus élõben közvetíti.

Fotó: BK Raiffeisen Duchess

Fotó: BK Raiffeisen Duchess

Hirdetés