Hirdetés
Európa

Horváth Lilláék drámai csatában egyenlítettek az osztrák elődöntőben:

:

Hirdetés

Hétfőn este rendezték az osztrák élvonalban a Vienna United PSV Capricorns és BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg elődöntőjének második mérkőzését. Horváth Lilla 28 pont, 17 lepattanós dupla-duplájával a Klosterneuburg hosszabbításos idegenbeli sikerrel egyenlített.

Mint ismert, az első mérkőzésen a bécsi gárda kisebb meglepetésére nyerni tudott a Klosterneuburg otthonában. Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőben így Horváth Lilláék győzelmi kényszerben léptek pályára. Ennek megfelelően kezdtek és a félidőben már 34-18-ra vezettek.

Fotó: M.Filippovits

A harmadik etapban gyors felzárkózásba kezdett a Vienna United PSV Capricorns, így 39-35-nél már csak négy pont választotta el a feleket. A játékrész végére 49-38-ra újra ellépett a Klosterneuburg, innen azonban a záró szakaszban újra bécsi fölény rajzolódott ki. Nem csak ledolgozták a hátrányukat a hazaiak, de a rendes játékidő vége előtt két másodperccel egyenlített a Vienna United.

A ráadásban a Klosterneuburg érvényre juttatta mélyebb és rutinosabb keretét. Ezt az öt percet 21-5-re nyerték és ezzel kivívták a sorsdöntő harmadik meccs lehetőségét, melyet szombaton rendeznek.

Horváth Lilla a mérkőzés teljes ideje alatt a pályán volt, 45 perc alatt 28 ponttal és 17 lepattanóval zárt.

Fotó: M.Filippovits

Hirdetés