Hirdetés
Archivum

Horváth Lilláék ezüstérmesek Ausztriában:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárult az osztrák bajnoki döntõ párharc. Az UBI Graz 55-50-es sikert aratott a BK Raiffeisen Duchess otthonában Klosterneuburg-ban és ezzel 2-0-val lezárta a finálét. Horváth Lilla csapata az Osztrák Kupa elhódítása után értékes bajnoki ezüstéremmel gazdagodott. Gratulálunk!

Fotó: Facebook.com/basketballaustria

Fotó: Facebook.com/basketballaustria

Telt ház fogadta Klosterneuburg-ban a csapatokat a finálé második meccsén. Az elsõ találkozón a Graz hazai pályán gyõzelmet aratott, így 1-0-s elõnyben várta a folytatást az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. A két csapat között az egész meccsen nem alakult ki nagy különbség. Döntõhöz méltó magas hõfokú, nagy csata zajlott.

Az elsõ negyedben jellemzõen pár ponttal a hazaiak jártak. A második szakaszban azonban fordított az UBI Graz és a félidõben már õk vezettek 34-28-ra. A harmadik negyedben a 10 pontot is elérte a differencia, de a BK Raiffeisen Duchess egy pillanatig nem adta fel.

A 46-39-rõl induló záró szakaszban 11-2-es sorozattal 50-48-ra fordítottak a hazaiak. Az utolsó hét pontot azonban az UBI Graz szerezte, mely így 55-50-es sikert aratott. Ezzel fennállása elsõ bajnoki címét ünnepelhette Ausztriában.

Fotó: Facebook.com/basketballaustria

Fotó: Facebook.com/basketballaustria

Hirdetés