Hirdetés
Archivum

Horváth Lilláék nyerték az Osztrák Kupát:

:

Hirdetés

Vasárnap délután rendezték a Multiversum Schwechat arénában az Osztrák Kupa döntõjét. A BK Duchess Horváth Lillával a soraiban 59-53-ra verte az UBI Graz alakulatát és ezzel elhódította a trófeát.

Fotó: AWBL.at - GEPA pictures/ Jennifer Vass

Fotó: AWBL.at – GEPA pictures/ Jennifer Vass

A BK Duchess 9-4-re ellépett az elsõ percekben és 10 perc után 14-8-ra vezettek. A második etapot 6-2-vel indították Horváth Lilláék, amivel 20-10-nél elérte a 10 pontot a differencia a felek között. Ez a félidõig állandósult. A nagyszünetben 32-20-as állást rögzíthettünk.

A férfi válogatott meccs elõtt televíziós közvetítés mellett lejátszott fináléban a harmadik negyedben a 14 pontot is elérte a klosterneuburg-i gárda elõnye. A UBI Graz azonban nem adta fel, így a játékrész végére 47-37-re felzárkóztak. A záró szakaszban 5-6 egységre megközelítették a BK Duchess-t, de fordítani nem tudtak.

Horváth Lilláék végig õrizték a vezetést és 59-53-as sikerrel szerezték meg a trófeát. 2003 után lett ismét kupagyõztes a BK Duchess. Gratulálunk! A döntõ MVP-jének a 18 pontos Erin Mcgarrachan-t választották.

Hirdetés