Hirdetés
Európa

Horváth Lilláék számára megkezdődik az elődöntő párharc Ausztriában:

:

Hirdetés

Március első hétvégéjén lezárult az alapszakasz az osztrák élvonalban és immár az elődöntőknél tart a mezőny. Horváth Lilla csapata a BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg a Vienna United PSV Capricorns gárdájával csatázik.

Az alapszakasz végén a tabella élén 13 győzelemmel és 1 vereséggel az UBI Graz és a BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg zárt. Az egymás elleni eredmények összevetése a graziaknak kedvezett, akik ezzel az egész rájátszásra megszerezték a pályaelőnyt. Ők szombaton már az elődöntő párharcot is megkezdték és 83-56-ra legyőzték a Basket Flames gárdáját. A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak, így az UBI Graz a finálé kapujába ért.

A BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg elődöntőbeli ellenfele a Vienna United PSV Capricorns lesz. A párharc március 15-én este kezdődik. A második meccset pedig egy héttel később rendezik. A Klosterneuburg kiváló szezont fut. Megvédték a címüket a kupában és a bajnokságban az UBI Graz-t leszámítva nem volt kihívójuk. Horváth Lilla a 14 bajnokin 31 perc alatt 16 pontot, 10 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. A szerzett pontokban és a lepattanókban is a legmagasabb az átlaga a keretben.

A Klosterneuburg idén már kétszer verte a Vienna United PSV Capricorns csapatát. November 7-én Bécsben 59-43-ra nyertek Horváth Lilláék, majd január 11-én hazai pályán 72-63-ra a magyar játékos 22 pont, 12 lepattanós dupla-duplájával. Természetesen nagy favorit a Klosterneuburg, de figyelmeztető, hogy a bécsiek az Osztrák Kupa elődöntőjében megszorongatták az UBI Graz csapatát és mindössze 60-55-re maradtak alul. Egy-egy találkozón bárkire veszélyesek lehetnek.

Hirdetés