Hirdetés
Archivum

Horvátországban szerepel az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Zágrábban játszik felkészülési mérkõzéseket a magyar U20-as válogatott a horvát korosztályos csapat ellen.

Az U20-as válogatottunk az elmúlt hétvégén Németország ellen két gyõztes meccsel (87-81, 67-63) kezdte a felkészülési találkozói sorozatát. Ahogy minden évben ki kell emelni így június közepén, a szakmai stáb munkáját a sérülések mellett a válogatott játékosok tanulmányi kötelezettségei, érettségik vagy vizsgák nehezítik.

Koronics András a válogatott technikai vezetõje is elmondta lapunknak, hogy ezeket a kötelezettségeket figyelembe kellett vennie a stábnak a Zágrábba utazó keret összeállításánál. A csapat 12 játékossal kelt útra, a németek ellen szereplõ 14-es keretbõl négyen most nem tudták vállalni az utat és ketten csatlakoztak azóta. A folytatásban viszont már teljesebbé válik a keret.

Érdemes néhány szót ejteni a riválisunkról: a horvátok kerethirdetésérõl kiadott májusi sajtóközlemény eredetiben ITT el is olvasható. Azt a horvátok minden évben kiemelik, hogy az alacsonyabb korosztályokban elért szebb eredményeiktõl függetlenül immár 11 éve, 2005 óta nem szerepelt az U20-as válogatottjuk az A-divízióban. Utoljára még Iva Ciglar generációja mérhette össze a tudását a legjobbakkal. Az elõbb kiemelt sajtóközlemény egyébként úgy fogalmaz, hogy talán az idei keretüknek lehet esélye a feljutásra.

Az eredményektõl függetlenül a horvátok hagyományosan egy jól szervezett, kulturált kosárlabdát játszanak a korosztályos csapataikkal. Egészen biztosan hasznos erõfelmérõ vár a magyar lányokra. Aztán az is elõfordulhat, hogy a B-divíziós Eb-n téthelyzetben is összefutunk majd a hétvégi riválisunkkal. A mostani tapasztalatok pedig akkor is használhatóak lesznek. Még rövid beharangozónk végén hozzá kell tenni, hogy a bevezetõben megjelölt helyszín nem elírás részünkrõl. A linkelt horvát anyagok valóban Slavonski Brod városát jelölik meg helyszínként, de Koronics András elmondta, hogy vendéglátóink már korábban jelezték, hogy Zágrábban rendezik a találkozókat. A pénteki mérkõzés idõpontja is változott, 16 óra lesz a kezdés.

Az utazó keret a kosarsport.hu összeállítása szerint:
Horváth Bernadett, Böröndy Dominika, Markó Dorina, Bach Boglárka, Farkas Fanni, Király Lili, Kocsis Fanni, Gundel-Takács Anna, Kovács Vanessza, Solymosi Noémi, Dobos Ágnes, László Boróka.

Hirdetés