Hirdetés
Archivum

Horvátországgal vív finálét az U14-es válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul az U14-es Slovenia Ball torna. A magyar válogatott a 18 órakor kezdõdõ fináléban Horvátországgal mérkõzik.

Fotó: sloveniaball.com

Fotó: sloveniaball.com

A szombati elõdöntõket tekintve a magyar lányok a házigazda Szlovéniát gyõzték le 77-67-re. A sikert remek csapatteljesítmény és egy kiemelkedõ második negyed alapozta meg. A másik ágon Horvátország, a válogatottjukra jellemzõ szigorú védekezésre építve 68-53-ra bizonyult jobbnak Lengyelországnál. Itt a horvátok szintén 14 pontos elõnyre tettek szert a félidõig.

A teljes tornát nézve mindkét csapat 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel jutott a fináléba. A horvátok a csoportkörben Ukrajnával szemben maradtak alul, míg a mieink éppen a döntõbeli riválisukkal szemben 70-51 arányban. Az a péntek esti összecsapás fordulatos küzdelmet hozott, ahol az utolsó 12 percben alakult ki nagyobb horvát fölény.

A fiatal versenyzõ korosztályok esetében mindig rengeteg tényezõ határoz meg egy ilyen nagy tornát. Egy azonban biztos, hogy a statisztikai mutatókat pörgetve azt láthatjuk: a horvát és a magyar együttes a legtöbb helyen az élen szerepel. Mindkét gárdát ugyanis már ilyen fiatalon nagy fokú szervezettség és kiegyensúlyozottság jellemzi.

Minden elismerést megérdemel válogatottunk. A legfontosabb, hogy a magyar lányok szépen küzdenek egymásért. A játékosaink a csapatban betöltött szerepüknek megfelelõen igyekeznek a lehetõ legtöbbet megtenni a pályán. Szemmel láthatóan élvezik a játékot és ez a kiemelt célja ennek a tornának. Az ekkor megszerzett sikerélmények, pozitív benyomások adnak ugyanis alapot a jövõhöz.

Hirdetés