Hirdetés
Archivum

Horvátországgal vív nyolcaddöntõt Udinében az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult a csoportkör az udinei U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar válogatott a B-csoport második helyét szerezte meg. A késõ esti órákban eldõlt, hogy a csapatunk a nyolcaddöntõben Horvátországgal mérkõzik.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott a B-csoportban kezdte meg szereplését a tornán, ahol Szlovéniát és Németországot legyõzték a mieink, míg a lettekkel szemben alulmaradtak. Hármas körbeverés alakult ki ebben a négyesben, ahol végül Lettország mögött a második helyet szereztük meg. Németország zárt harmadikként és a nyeretlen szlovén együttes a negyedik pozícióban.

A lebonyolítás értelmében a nyolcaddöntõben a párhuzamos futó A-csoportból várhattuk a riválist. Itt szintén három gárda zárt 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel. A csoportot a címvédõ belgák nyerték a házigazda olaszok és Horvátország elõtt. Svédország nem szerzett eddig gyõzelmet, így a 4. helyrõl várja a folytatást.

Az elõzõekben leírtak alapján a magyar válogatott Horvátországgal mérkõzik a nyolcaddöntõben. A horvátok a nyitó napon nagy csatában verték 56-52-re Olaszországot. Ezt követõen 67-56-os vereséget szenvedtek a belgáktól, majd 10 ponttal 61-51-re felülmúlták Svédországot.

Sokáig bízhattak a csoport második pozíciójában is a horvátok. A csoportkör utolsó meccsén az olaszok azonban 19 pontos hátrányból fordítva legyõzték a címvédõ Belgiumot, amivel kialakult a fentebb már kiemelt körbeverés.

Az elõzetesen tervezett menetrend szerint válogatottunk szerdán 14 óra 15 perctõl lép pályára Horvátország ellen. A párharc továbbjutója a negyeddöntõben a Franciaország – Bosznia-Hercegovina mérkõzés gyõztesével találkozik.

A szerdai nyolcaddöntõk tervezett menetrendje
14:15 Magyarország – Horvátország
14:15 Spanyolország – Lengyelország
16:30 Belgium – Szlovénia
16:30 Franciaország – Bosznia-Hercegovina
18:45 Csehország – Írország
18:45 Oroszország – Szerbia
21:00 Lettország – Svédország
21:00 Olaszország – Németország

Ágrajz

Hirdetés