Hirdetés
3x3

Hősies küzdelem Kína ellen, továbbjutó a magyar válogatott Mongóliában

Kína - Magyarország 21-13

FIBA 3x3 Women's Series
Sukhbaatar, Mongólia

Kína: Mingling Chen 9, Xinyu Luo 7, Kun Huang 3, Xiaoni Guo 2.

Magyarország: Varga Eszter 7, Papp Dia 5, Böröndy Vivi 1.

Hirdetés

A magyar válogatott a mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series tornán 21-13-ra kikapott Kínától. A vereség ellenére továbbjutott csoportjából hősiesen küzdő csapatunk.

A kínaiak szereztek vezetést, de Papp Dia és Varga Eszti találataival az első perc végére fordítottak a magyar lányok. A jelentős magassági fölényben lévő riválisunk ezt követően gyorsan növelte előnyét és 6-3-ra elszakadtak. Az első megszakítás előtt még betalált Papp Dia, így a kisebb pihenő 6-4-ről érkezett el. Visszatérve a pályára is Papp Dia volt eredményes, amivel 6-5-re szépítettünk

A forgatókönyv a folytatásban is hasonlóan alakult. Ismét megugrottak 3-4 ponttal a kínaiak. 10-6 után Papp Dia találatát követően még felcsillant az esély, hogy vissza tud kapaszkodni a meccsbe a magyar csapat. Érezték ezt a kínaiak is, akik fokozták a nyomást. Innen a második megszakításig 15-7-re elléptek. Ekkor már egyértelműen kiütközött a fizikális különbség, ami teljesen érthető ebben a helyzetben. Ez már a harmadik meccse volt pár órán belül három fővel  a mieinknek.

Fontos figyelembe venni, hogy ebben a lebonyolításban minden szerzett pontnak lehet jelentősége. Le a kalappal a lányok előtt, akik ezt szem előtt tartva végig küzdöttek. Varga Eszti és Böröndy Vivi is megvillant, így egészen 16-12-ig felzárkóztak a lányok. Ezt követően ismét megrázták magukat a kínaiak, de az utolsó perchez közelítve 20-12-nél Papp Dia megszerezte a 13. pontunkat. Ennek pedig az volt a jelentősége, hogy Mongólia akkor sem tudja megelőzni válogatottunkat, ha a csoport utolsó meccsén 22 pontot elérve meglepetésre kiütik Németországot. Ennek megfelelően a magyar válogatott továbbjutónak tekintő.

Hirdetés