Hirdetés
Archivum

Hõsies küzdelemben egyenlített a Pécs:

:

Hirdetés

Iványi Dalma tripla-duplájának köszönthetõen sokáig emlékezetes csatában 4 ponttal legyõzte a MiZo Pécs 2010 a Krakkó együttesét és ezzel kivívta a mindent eldöntõ harmadik mérkõzés lehetõségét.

A keddi 27 pontos vereség után itt az oldalon azzal búcsúztunk, hogy bravúr lenne a Pécstõl egy pénteki gyõzelem. Ez a bravúr pedig sikerült, méghozzá nem is akármilyen körülmények között.

Az elsõ negyedben két sokat hibázó csapatot láthatott a pécsi közönség. A sok labdaeladás miatt pedig ilyen szintû összecsapáshoz képest rengeteg támadást vezettek az együttesek. A támadások pedig hozták magukkal a pontokat, 24-19-es állás mellett vonulhattak pihenõre a hölgyek. A mezõnybõl kiemelkedett a pécsiek legendás irányítója Iványi Dalma, aki 7 perc alatt 10 pontot szórt és kiosztott két fontos gólpasszt is.

A kisszünetben egyértelmûvé vált, hogy az a hölgykoszorú, amelyik elõbb rendezi sorait, komolyabb elõnyre is szert tehet. Szerencsére ekkor nagyon észnél voltak a pécsiek. A csuklótöréssel játszó Vajda Anna szerezte a negyed elsõ kosarát, ezzel megadva az alaphangot a jó folytatásra. A második 10 percben az elsõ mérkõzésen remeklõ Nicole Ohlde is magára talált (végül 14 pont és 7 lepattanó került a neve mellé) és Iványi Dalma is folytatta a varázslatot. Eközben a lengyelek támadásban teljesen súlytalanok voltak, tologatták a felelõsséget, ráadásul szerencsénkre az elsõ meccsen és pénteken az elsõ negyedben triplákat dobáló Castro Marques sem volt sehol. A vendég együttes mindössze 9 pontot szorgoskodott össze, míg a pécsiek 14-et, így a szünetre 10 pontos különbség, 38-28-as eredmény alakult ki.

A szünetben a hazaiak csak egy miatt bosszankodhattak, legismertebb légiósuk az EuroLiga gyõztes és WNBA bajnok Kelly Mazzante semmit nem tett hozzá a mérkõzéshez, sõt helyenként többet ártott, mint használt. A mérkõzés végén 0 pont díszelgett a neve mellett, ráadásul kétpontos dobásra nem is vállalkozott és három triplakísérlete is elkerülte a gyûrût.

A harmadik negyed hagyományosan kritikus ebben a szezonban a Pécsnél és ez most sem volt másképp. Támadásban és védekezésben egyaránt elmaradtak a hazaiak az elsõ félidei önmaguktól. A Krakkó pedig rutinosan, helyenként teátrális megoldásokat választva könnyedén zökkentette ki Fûzy Ákos tanítványait a ritmusukból. A játékrész végére Marta Fernandez büntetõje után 3 ponttal is meglépett a vendég együttes. A Pécs ebben a szezonban, ezekben a szituációkban rendre összeomlott, ami nem sok jót ígért a negyedik negyedre.

A negyedik 10 percben azonban minden elõzetes félelmünkre rácáfoltak Iványiék. A belelkesedõ közönség buzdítása közepette valami elõjött a régi pécsi virtusból, a lélektani hátrányból sikerült felállni, sõt az oroszlánként küzdõ fehér mezesek sorozatban hét pontot dobva magukhoz ragadták a kezdeményezést, amit a lefújás pillanatáig már ki sem engedtek kezükbõl. A végjátékban a Krakkónak kellett az eredmény után szaladnia, a Pécs pedig végül 4 pontocskát megõrzött az elõnyébõl és összességében megérdemelten nyert.

A találkozó összképéhez hozzátartozik, hogy a vendég együttes több játékosa, több mutatóban messze elmaradt legjobbjától. A mérkõzés folyamán kisebb ámokfutást rendezõ Janell Burse nem egy esetben inkább rontott csapata helyzetén, mintsem javított rajta (technikai hibája késõbb döntõnek is bizonyult), a dobógépként számon tartott brazil Castro Marques 10 triplakísérletébõl csak 3 volt eredményes, ami kifejezetten gyenge teljesítménynek számít tõle. A Krakkó csapatjátéka is csõdöt mondott ezen az estén, játékosaik összesen 6 gólpasszt osztottak ki, miközben 8 labdaszerzésük mellé 17 labdát adtak el. A lengyel gárda rutinos kosarasai emellett 9 büntetõt is kihagytak.

A Pécs ennek ellenére minden dicséretet megérdemel, keddi önmagukon felülemelkedve a második találkozóra meg tudtak újulni, így akármit is hoz a folytatás, idén is bizonyították, hogy él a nõi kosárlabda Baranyában, ami az elmúlt hetek egymásra mutogatós botránya után óriási dolog!

Eredmény

MIZO PÉCS 2010–WISLA CAN-PACK KRAKKÓ (lengyel) 68–64 (24–19, 14–9, 13–26, 17–10)

Hirdetés