Hirdetés
Magyarország

Hősies küzdelemben hosszabbításra kényszerítette a Salamancát a Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - Perfumerias Avenida Salamanca 84-88 (19-27, 20-14, 20-15, 15-18, 10-14)

Euroliga 13. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Bojan Jovanic (Bosznia-Hercegovina), Krešimir Katić (Horvátország), Josip Mikulić (Horvátország), Damir Kunosic (Bosznia-Hercegovina).

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós 6, Studer 18/6, Bálint 1, Krnjic 28, Goree 16. Csere: Mányoky, Friskovec 23/12, Horváth, Holcsz 2.

Salamanca: Copper 19/12, Dominguez 5, K. L. Samuelson 27/15, Fasoula, K. Samuelson 7. Csere: Lo, Rodriguez, Cazorla 4, Vilaro 6, Evans, Alarie 3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 13. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd Gereben Lívia, Nikolina Milics és Dana Evans nélkül, kiemelkedő teljesítménnyel hosszabbítást harcolt ki a Salamanca ellen és végül mindössze 88-84-re maradt alul.

A Covid miatti kényszerszünete után visszatért a pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Elsőre rögtön egy bombaerős gárda, a tavalyi ezüstérmes Salamanca volt a rivális. Karlie Samuelson találata vezette fel az összecsapást, de Miklós Melinda és Cyesha Goree révén átvette a vezetést a Szekszárd. Az első percekben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Sokáig három pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az utolsó két percbe fordulva Cyesha Goree duplájával még 19-19 állt az eredményjelzőn. Ez Goree 8. pontja volt az összecsapáson. A vendégek ezt követően kezdték novelni az előnyüket, két tripla és egy ziccer után az első negyed végére 27-19-re szakadtak el. A Szekszárd tartását dícséri, hogy a második negyed elején megfogta a meccset. Zala Friskovec és Cyesha Goree találatai után 27-25-nél már Roberto Iniguez időkérése miatt állt a játék. Visszatérve a pályára pedig Studer Ági volt eredményes távolról, így 28-27-nél ismét vezetett a Szekszárd. Nem sokkal később Studer Ági büntetőket is értékesített, így 30-27-nél már 11-0-s futásban voltak a mieink.

Fotó: FIBA.Basketball

Három és fél perc telt, amikor Emese Hof megtörte a vendégek kosárcsendjét. Ez rögtön egy 6-0-s sorozatot vezetett fel, amivel 33-30-ra fordított a Salamanca. Kulcspillanatban érkezett Cyesha Goree duplája, ezzel megállítva a spanyol futást. 33-32-nél megtorpantak támadásban a csapatok. A félidő hajrájához érkezve Zala Friskovec vezetésével 37-35-re fordított a Szekszárd. Az utolsó két percben rutinosan harcolt ki faultokat a Salamanca, melyekkel visszavették a kezdeményezést. 41-37 után azonban Studer Ágnes találata zárta a félidőt, ezzel 41-39-re felhozva a mieinket. A nagyszünetben Zala Friskovec 13, Cyesha Goree 12 pontnál tartott. A Salamancánál Kahleah Copper 10 pontot jegyzett az első 20 percben. A vendégek 41-39-re vezetettek a lepattanókban, de jól védekezett a Szekszárd és így már 8 eladottt labdája volt a spanyol gárdának. Mezőnyből a Szekszárd a 29 kísérletéből 14-et értékesített. A Salamanca 32 kísérletéből jegyzett 14-et.  A harmadik negyed elején Emese Hof és Katie Lou Samuelson találataival 45-39-re megugrott a Salamanca. Zseljko Djokics gyorsan időt kért, hogy rendezze a sorokat. Ahogy az első félidőben sikerült, úgy ezúttal is meg tudta állítani a spanyol rohamokat a KSC.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Nem csak megállította a vendégek futását a magyar csapat, de amikor Cyesha Goree duplája célt ért, 46-45-nél visszavetették a vezetést a mieink. A folytatásban Sara Krnjic állt a Szekszárd élére. Egymást követő három támadásból is betalált, így őrizte pár pontos előnyét a magyar csapat. Az utolsó három perchez közelítettünk a harmadik szakaszban, amikor Miklós Melinda duplájával 54-50-re módosult az állás. Kahleah Copper triplájával zárkózott a Salamanca, de Zala Friskovec, Studer Ágnes és legkellemesebb meglepetésként Holcz Rebeka is betalált, 59-53-ra módosítva az állást. Roberto Iniguez időkérése után Copper hozta közelebb a Salamancát, 30 perc után azonban az 59-56-os állás így is több, mint álomszerű volt magyar szempontból. A negyedik negyedet Maite Cazorla és Zala Friskovec kosárváltása vezette fel. Sara Krnjic duplája pedig 63-58-ra módosította az eredményt.

Az utolsó öt percbe fordulva 63-63-nál kiegyenlített a spanyol gárda, de Studer Ági két büntetővel újra vezetéshez juttatta a mieinket. Hullámzó végjáték kerekedett. A rendkívül magas hőfokon égő Katie Lou Samuelson 67-65-nél ismét a vendégeket segítette előnyhöz, de nem sokkal később 68-67-nél már a KSC vezetett. Két perccel a vége előtt jártunk és ez az előny az utolsó percig megmaradt. Sara Krnjic büntetői után 72-69-re ment a KSC. Katie Lou Samuelson triplájával 72-72-nél egyenlített a Salamanca, Studer Ági betörését követően azonban 74-72-nél ismét a mieink mentek. A rendes játékidő végéhez közelítve Emese Hof révén egyenlítettek a vendégek. Az utolsó támadásaiból egyik fél sem talált be, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban Katie Lou Samuelson tripláival a Salamanca igyekezett megragadni a momentumot, de Zala Friskovec és Studer Ági ezt nem engedte. 81-80-nál magyar előnyről árulkodott az eredményjelző. Végül Katie Lou Samuelson mellé Emese Hof lépett fel vezérré. Több erőt tudott mozgósítani a ráadás végén a Salamanca, így ekkor már könnyebb találatokat szerezve behúzta a győzelmet. A szekszárdi publikum azonban így is felállva ünnepelt, zúgott a “Szép volt csajok!”. Minden elismerést megérdemel ezért az estéért a Szekszárd.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés