Hirdetés
Archivum

Hõsiesen küzdött a Sopron, de továbbjutott a Valencia:

:

Hirdetés

Nagyot harcolt a Sopron Valenciában, de a nagyobb tudás elõtt fejet kellett hajtania. A spanyoloknál a mindig tarthatatlan Brunson mellett Douglas extrát is nyújtott és így nem volt esély a gyõzelemre. Az elsõ félidõben még látótávolságon belül volt Székely Norbert együttese, de a harmadik negyedben eldõlt a továbbjutó kiléte. Minden dicséretet megérdemel a Sopron, mert a második és a harmadik meccsen is végig küzdöttek és hajtottak, de a Valencia egyelõre túl nagy falatnak bizonyult.

Sajnos a kedd délutáni beharangozónkhoz képest rossz hírek érkeztek Valenciából, Krivacevic Tijana belázasodott. A fiatal center a kezdõben kapott helyet, de gyengélkedésével a bravúrra jelentõsen csökkent az esély.

Az elsõ negyedet sikerült megfognia a Sopronnak. Bár Brunson és Douglas tarthatatlannak bizonyult, de pontjaikra mindig érkezett válasz. Tamane emberfeletti küzdelmet folytatott a palánk alatt és a beteg Krivacevic-nek illetve Honti Katának is akadtak nagyon szép megmozdulásai. A negyed végjátéka a spanyoloké volt, de a 24-20-as eredmény bizakodásra adott okot.

A második negyed nem indult jól, 4 perc alatt Douglas klasszisával 32-24-re meglépett a házigazda. Innen még volt visszaút a meccsbe, Németh 2+1-es megoldása, illetve Honti büntetõi után újra csak 3 pontos hazai elõny állt az eredményjelzõn. Sajnos azonban a folytatásban megint a Valencia akarata érvényesült, Douglas mellett Reis és Martinez is betalált, a szünetre pedig 10 pont fölé, 43-31-re ugrott a differencia.

Az egyértelmûvé vált, hogy a harmadik etap elejét nem szabad úgy elengedni, mint a pénteki összecsapáson, mert akkor ideje korán eldõl minden fontos kérdés. Ezt tudták a soproni lányok is, Tamane és Honti pontjaival sikerült 10 ponton belülre zárkózni, de sajnos ezen az estén ez volt az utolsó fellángolás. Még pár percig 10 pont környékén mozgott a különbség. A negyed végére viszont Douglas mellett beköszönt Lawson és Fernandez is, a két csapat között pedig a 15 pontos szakadék a párharc lezárását jelentette.

Az utolsó 10 perc elején még megpróbált ritmust váltani a Sopron, ismét bevetették a zónavédekezést is, de a mérkõzés menetén már nem sikerült változtatni. Az extra dobóformát mutató és 6 triplát szerzõ Douglas ellen nem lehetett mit kitalálni. A Sopronnál egyértelmûen Zane Tamanét kell kiemelni, hõsies csatát vívott mely során 19 pont és 12 lepattanó került a neve mellé.
 

Összességében megérdemelten jutott tovább a Valencia, mely a játék minden elemében jobbnak bizonyult magyar riválisánál. A Sopron EuroLiga idényét röviden értékelve ki kell emelni a Fenerbahce elleni meccset és a Valencia legyõzését, mind a kettõ hosszú évekig emlékezetes marad.


Eredmény


Ros Casares Valencia – MKB Euroleasing Sopron 86-63 (24-20, 19-11, 20-17, 23-15)

1. mérkõzés: Ros Casares Valencia – MKB Euroleasing Sopron 84-56
2. mérkõzés MKB Euroleasing Sopron – Ros Casares Valencia 72-70

A párharc végeredménye 2-1 a Valencia javára.

Hirdetés