Hirdetés
Archivum

Hosszabbítás után a PEAC nyerte a pécsi rangadót:

:

Hirdetés

Kiélezett csatában a PEAC-Pécs 66-64-re verte a PINKK Pécsi 424 együttesét Komlón. A pécsi rangadó hullámzó játékot hozott. A harmadik negyed közepéig a PINKK akarata érvényesült, majd a játékrész végére egyenlített a PEAC. A záró szakaszban 2 és fél perccel a lefújás elõtt ismét ellépett 6 ponttal a hazai együttes. A PEAC azonban LaToya Williams vezetésével hosszabbításra mentette a mérkõzést és a ráadásra több ereje maradt.

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat Komlón a PINKK és a PEAC presztízsmérkõzésén. Idegesen kezdtek a csapatok, közel 3 percet kellett várni az elsõ találatra, amikor Nagy-Bujdosó értékesített egy 2+1-es helyzetet. Az elsõ percek nagy vesztese Maurita Reid volt, aki másfél perc alatt három faultot ütött be. Ennek ellenére a PEAC nyugodott meg elõbb és Williams villanása után már 7-0 állt az eredményjelzõn. Roberto Hernandez gyors idõkérését követõen a PINKK elsõ találatát Mincikova szerezte. 11-4-et követõen a negyed hajrájára a PEAC leblokkolt támadásban és a hazaiak ezt kihasználva 11-11-nél egyenlítettek.

A második negyed elején Fûrész is csatlakozott Reid mellé a három hibával állók táborában, de sokáig így is elõnyben volt a PEAC. Zeljko Djokic együttese 18-13-ra vezetett a második etap elején. 21-18 után azonban a PEAC a félidõ utolsó 5 percében nem talált be. Rengeteg hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, de a PINKK Ajdukovic révén rendre helyzetbe került a palánk alatt és a hazaiak büntetõket is ki tudtak harcolni. A PEAC-nál a játékrész hajrájában elõbb Fûrész, majd Reid ütötte be a negyedik hibáját. A vendégeknek így a félidõben a 7 pontos hátrány mellett faultproblémákkal is szembe kellett nézniük. 20 perc játék után hazai oldalon Ajdukovic már 12 pontnál járt.

A félidei statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy a PEAC 28%-al dob mezõnybõl. Ilyen dobóteljesítmény egy kiélezett rangadón akár végzetes is lehetett volna. Elsõsorban LaToya Williams klasszisának tudható be, hogy végül nem lett az. Williams a harmadik negyed elsõ 8 percében 15 pontot szerzett egymaga. Mellette egyedül az 1995-ös születésû Szûcs Réka talált be, akinek Reid és Fûrész faultjai miatt kellett beugrania és kiválóan helyettesítette rutinosabb társait. A PINKK sokáig nyeregben érezhette magát a rangadón, elõbb Sarok, majd Ruják triplájával nõtt a hazai elõny. Roberto Hernandez tanítványai azonban nem használtak ki az adódó esélyeket és Reid kipontozódását. Döntõ pillanatokban hibázva 7-8 pontnál jobban nem tudtak ellépni. A PEAC Nagy-Bujdosó triplájával 1 pontra zárkózott fel, majd a játékrész végén Williams sikeres távoli dobásával megfordult a mérkõzés.

A negyedik negyed elején Iványi és Tomlinson pontjaival 50-47-nél visszavette a kezdeményezést a PINKK. A PEAC közel 3 perces kosárcsendjét Williams törte meg, majd Fûrész Dia triplája hozta az újabb fordulatot. Erre azonban Tomlinson és Ruják reagált, így 52-50-es PEAC vezetésbõl 54-52-es PINKK elõny lett. A hullámzó mérkõzésen 1 percen belül mindkét szakvezetõ idõt kért. Ekkor már egyértelmûnek tûnt, hogy egylabdás végjátékot láthatunk. Végül az is lett, igaz kalandos úton jutottak el odáig a csapatok. A PINKK Mincikova és Sarok tripláival 62-56-ra megugrott két és fél perccel a lefújás elõtt.

Zeljko Djokic idõkéréssel reagált a 6 pontos hátrányra. A rövid eligazítás után Nagy-Bujdosó tett fel egy labdát Williams átadását követõen. A PINKK nem talált fogást a PEAC szigorodó védekezésén, így a következõ akcióval még közelebb kerülhettek a vendégek. Jovanovic büntetõket értékesítve 62-60-ra hozta fel a PEAC-ot. Még mindig a PINKK kezében volt a végjáték, de miután Sarok triplakísérlete leperdült a gyûrûrõl, megnyílt az út a PEAC elõtt az egyenlítés felé. Zeljko Djokic idõkérése után Nagy-Bujdosó alakított ki dobóhelyzetet, de nem talált be. A lepattanóért folyó harc feldobásba torkollott. A labda maradt a PEAC-nál és végül Sarok faultja után Jovanovic egyenlített büntetõbõl. 12 másodperce maradt a hazaiaknak, hogy az utolsó támadásukból megszerezzék a gyõztes kosarat. Sarok kezébõl azonban kicsúszott a labda. Ezt követõen a PEAC kapott esélyt a gyõzelem megszerzésére. Fûrész Dia tört be és tette fel a labdát, de az nem hullott be.

A ráadásban már mindkét csapat fáradtan mozgott. Három és fél percet kellett várni az elsõ találatra, ekkor Williams értékesített két büntetõt. Erre a második félidõben a játékba kissé beleszürkülõ Ajdukovic válaszolt, aki Iványi szemfüles indítása után volt eredményes. A rangadó sorsát végül a 33 pontig jutó Williams extraklasszis teljesítménye döntötte el, aki 14 másodperccel a lefújás elõtt ismét elõnyhöz jutatta csapatát. Az utolsó támadást a PINKK vezethette. Roberto Hernandez idõt kért, de a tanítványai helyzetet nem tudtak kialakítani. Mincikova utolsó másodpercekben kikényszerített triplája rövid volt, így 66-64-re nyert a PEAC.

A múlt héten a Kassa pécsi vendégjátéka elõtt azt írtuk, hogy a PEAC-nak nagy szüksége lenne egy olyan sikerre, ami felpezsdíti az életet a csapat körül és lendületet ad a folytatáshoz. Ez a gyõzelem tökéletesen alkalmas erre. A PINKK pedig elsõsorban azt bánhatja, hogy a kiváló rajt után két hazai vereségével lépéshátrányba került legnagyobb riválisaival szemben.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – PEAC-Pécs 64-66 (11-11, 17-10, 16-24, 18-17, 2-4)

Hirdetés