Hirdetés
Archivum

Hosszabbítás után a Salamanca nyerte a Spanyol Kupát:

:

Hirdetés

A hétvégén került sor a Spanyol Kupa négyes döntõjére, melynek fináléja drámai csatát hozott a két Euroliga csapat között. Végül a Salamanca hosszabbítás után 69-67-re verte a Rivas Ecopolist.

Az elõdöntõk alkalmával a Salamanca izzadt meg jobban, mivel a Gran Canaria a negyedik etap elejéig tudott tapadni a bajnoki listavezetõre. Itt végül egy 10-2-es széria döntött az esélyesebb csapat javára. A Rivas végig vezetve verte a Burgost, így a döntõben a papírformának megfelelõen a két Euroliga csapat mérte össze az erejét.

A finálé elején a Salamanca 9-0-ra lépett el és ezen elõnyét a játékrész végéig õrizte is. 10 perc után 16-9 állt az eredményjelzõn. A második negyedet azonban egy 8-0-s szériával zárta a Rivas és 25-24-re vezettek a félidõben. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda, de szinte végig a Salamanca volt lépéselõnyben.

A negyedik negyed 47-41-rõl indult, majd a Salamanca 4 perc 50 másodperccel a lefújás elõtt már 56-46-os elõnyben volt. Eldõlni látszott a csata, de a Rivas nem adta fel. 35 másodperccel a lefújás elõtt Frida Eldebrink egy triplából egyenlített. 61-61-rõl jött a hosszabbítás, mely során szintén nem tudott ellépni egyik gárda sem.

67-67-nél az utolsó fél percben a Rivas támadt, de Eldebrink labdája nem jutott el a palánk alatt álló honfitársához, a frissen igazolt Halvarsson-hoz. Labdaszerzés után megindult a Salamanca. Murphy tört be, akit csak szabálytalanság árán lehetett megállítani. A két büntetõnél nem hibázott és ezzel megnyerte a kupát a Salamanca. Az utolsó két másodpercben idõkérés után sem volt már esélye a Rivas-nak.

Eredmények

Döntõ
Perfumerias Avenida – Rivas Ecopolis 69-67 h.u.

Elõdöntõ
Perfumerias Avenida – Gran Canaria 2014 66-58
Rivas Ecopolis – Beroil-Ciudad de Burgos 65-52

Hirdetés