Hirdetés
3x3

Vereség hosszabbítás után, Debrecenben folytatja a 3×3-as válogatott

Magyarország - Franciaország 17-18 h.u.

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Ausztria, Graz

Magyarország: Papp Dia, Theodoreán Alexandra 4, Medgyessy Dóra 5, Cyesha Goree 8.

Franciaország: Marie-Eve Paget 4, Laetitia Guapo 5, Migna Touré 9, Soana Lucet.

Hirdetés

A grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn a magyar válogatott hosszabbítást követően 18-17-es vereséget szenvedett Franciaországtól. Ez azt jelenti, hogy a francia csapat jutott a legjobb négy közé a grazi tornán. A magyar válogatott jövő héten a debreceni selejtezőn küzdhet tovább az olimpiai kvótáért.

Villámrajtot vettek a csapatok. Cyesha Goree találatával már rögtön az első támadásból vezetést szereztünk. Ezt követően gyorsan egyenlített a francia csapat, de Medgyessy Dóra révén újra előnybe kerültünk. Ekkor még csak 20 másodperc telt el a nagy intenzitású összecsapásból. Az első perc végéhez érkezve egy 1+1-es megoldással fordított Franciaország, majd egy duplájuk is célt ért és ezzel 5-3-ra módosult az állás. Az erős kezdés után visszavettek a csapatok, elsősorban a küzdés dominált. Végül Cyesha Goree két bravúros találatával a mieink mozdultak el innen: 5-5-nél egyenlítettünk. Ezt követően Theodoreán Alexandra duplájával 7-5-nél pedig újra a magyar lányok jártak előrébb. Az első megszakításig még egy francia pont esett, így 7-6-ról vonulhattak a szusszanásnyi pihenőre a csapatok.

A pályára visszaérkezve rögtön egy francia dupla érkezett. Igazi fordulatos európai csúcsrangadót láthattunk. A mérkőzés feléhez érkezve ismét betalált a francia csapat, de 9-7 után Goree találatával igyekeztünk tartani a lépést. Kulcspillanat volt, amikor 9-8 után a 6. percben kétszer is megvillant riválisunk és 11-8-ra elszakadt. A világelső Laetitia Guapo 1+1-es helyzetet harcolt ki. Ugyan a ráadás büntetője kimaradt, de leszedte a lepattanót és abból megszerezte csapata 13. pontját. A mieink kosárcsendjét Goree még a második játákmegszakítás előtt megtörte és ezzel 13-9-re visszajöttünk a rövid pihenő előtt.

Amikor visszaérkeztek a játékosok a pályára, még 3 perc 13 másodperc volt hátra. A franciák szerezték az első pontot, amivel 14-9-re vezettek. A mieink nem adták fel és Medgyessy, illetve Theodoreán duplájával faragtunk a hátrányon. A két sikeres távoli dobásunk között riválisunk csak egy pontot szerzett, így 15-13-ra jöttünk fel. Folytatódott a jó sorozatunk, Medgyessy Dórával szemben szabálytalankodtak, két büntetőt dobhatott és mindkettő célt ért, amivel 15-15-nél egyenlítettünk. Az utolsó két percbe érve új meccs kezdődött. Ennek az új meccsnek az első pontját a franciák szerezték. 16-15 után mindkét csapat előtt adódott több lehetőség, de a tét érezhetően rányomta a bélyegét a játékra. Végül 20 másodperc volt vissza, amikor Goree 16-16-nál egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást a franciák kezdték, de az első támadásukból nem találtak be. Ez azt jelentette, hogy akár a győzelmet érő dupláért is mehettünk, de ezzel nem sikerült élni. Eladott labda után újra jöhettek a franciák. Ekkor ziccert értékesítettek, melyre viszont jó érzékkel azonnal válaszolt Goree. Egy pont kellett a győzelemhez valamelyik félnek. Migna Toure került ziccerbe, akit Medgyessy Dóra kénytelen volt fault árán megállítani. Két büntetőt dobhatott Toure, az első kimaradt, de a második célt ért és ezzel Franciaország jutott a legjobb négy közé.

Hirdetés