Hirdetés
Archivum

Hosszabbítás után kapott ki a Krakkó:

:

Hirdetés

Nem mindennapi izgalmakat hozott a Lengyel Bajnokság 10. fordulójának csúcsrangadója. A veretlen Krakkó otthonában a Gorzow Jelena Leucsanka vezetésével, hosszabbítás után 1 ponttal diadalmaskodott.

Nagyon beragadt a rajtnál Jose Ignacio Hernandez hölgykoszorúja. A Gorzow határozott védekezéssel teljesen megzavarta a krakkóiakat, akiknek az életét az extra napot kifogó Samantha Richards még tovább nehezítette. Az amerikai vendégmunkás az elsõ 10 percben 4 mezõnykísérletébõl hármat értékesített. A Gorzow így az elsõ szakasz végére 13-22-es elõnyre tett szert.

A második felvonás elején a hazaiak Erin Phillips és Janell Burse vezetésével 20-26-ra felzárkóztak, de ennél közelebb nem jutottak. A nagyszünet elõtt a Gorzow ismét rákapcsolt és a végül 14 pontig jutó Justyna ¯urowska remek megmozdulásai után 32-41-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A harmadik negyed másolata volt az elsõ kettõnek. Kezdeti rohamokkal 36-41-re zárkózott fel a Krakkó, de mielõtt szorosabb lehetett volna a csata, újra 10 ponttal megléptek a vendégek. A szakasz vége ezúttal a hazaiaké volt, így 44-49-rõl indult a negyedik felvonás. Ebben a játékrészben már 44-54-re is vezetett a Gorzow, amikor elkezdtek behullani Pawlak és Krê¿el triplái. 3 perccel a lefújás elõtt, 59-58-nál 1 ponttal már Hernandez mester tanítványai jártak elõrébb.

A végjátékban 64-61-re lépett el a Krakkó, amikor a VB all-star ötösébe is beválasztott Jelena Leucsanka egy triplával egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban 4 percen keresztül a hazai gárda járt elõrébb és a hajrába fordulva már 74-70-re is vezettek. Ekkor ¯urowska egy 2+1-es megoldással 1 pontra faragta a vendégek hátrányát, majd 26 másodperccel a vége elõtt 74-75-nél ismét átvettéka vezetést a vendégek. Az utolsó másodpercekben már hiába próbálkozott a Krakkó, nem tudtak pontot szerezni, így elkönyvelhették elsõ vereségüket a lengyel pontvadászat idei kiírásában. A vége 74-75 lett.

Eredmény


Wis³a Can-Pack Krakkó – KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 74-75

Wis³a Can-Pack: Erin Phillips 22, Janell Burse 19, Magdalena Leciejewska 11, Katarzyna Krê¿el 9, Andja Jelaviæ 6, Paulina Pawlak 5, Ewelina Kobryn 2, Dorota Gburczyk-Sikora 0.
KSSSE AZS PWSZ: Jelena Leuczanka 17, Samantha Richards 15, Justyna ¯urowska 14, Johanna Leedham 12, Kalana Green 9, Katarzyna D¼wigalska 4, Agnieszka Kaczmarczyk 2, Izabela Piekarska 2, Agnieszka Skobel 0.

Hirdetés