Hirdetés
Magyarország

Hosszabbítás után legyőzte a megtizedelt Sopron a Csatát

Sopron Basket - Ludovika-FCSM Csata 83-74 (12-14, 20-20, 22-24, 16-12, 13-4)

Bajnokság, 17. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
dr. Mészáros B., Varga-Záray K., Györfy R. (Dernei G.)

Sopron Basket: Fegyverneky 14, Varga A. 20/6, Jovanovic 19, January 8, Brooks 18. Csere: Sitku, Kókai 4.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 8/6, Lelik 11/3. Zele 13/3, Gyöngyösi 4, Carey 4. Csere: Dean 19/3, Strausz 2, Hegedűs 9/3, Böröndy 4.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A 17. forduló nyitó mérkőzésén a Sopron Basket tartalékos felállásban hosszabbítást követően 83-74-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát.

Határ Bernadett, Gabby Williams, Aby Gaye, Varga Sára és a régóta sérült Czukor Dalma nélkül, de a csütörtöki Euroliga találkozójának elhalasztása után tudta folytatni mérkőzései sorát a Sopron Basket. A címvédő otthonába a Ludovika-FCSM Csata látogatott, melynek színeiben ezen a délutánon debütált új amerikai légiósa Japreece Dean. Lelik Réka és Stasha Carey találataival a Csata került előnybe a találkozó elején. Jelana Brooks és Fegyverneky Zsófia révén a Sopron gyorsan egyenlített, de ezt követően jó ütemű triplákkal ismét a fővárosi gárda került előnybe. Ezt a pár pontos vezetést pedig a negyed végéig őrizték Tursics Krisztián tanítványai. 10 perc után 14-12 állt az eredményjelzőn. A játék képe a második negyedben sem változott. Horvát Bernadett hárompontosával indult a játékrész. A Csata őrizte előnyét, 21-14-nél már hét egységgel járt előrébb.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Mindent megtett a házigazda a felzárkózás érdekében. Varga Alíz triplája után négy pontra olvadt a differencia, majd Jelena Brooks és Nevena Jovanovic is betalált. 25-22-nél már a vendégek időkérése miatt állt játék. Visszatérve a pályára Hegedűs Janka és Strausz Edina 30-22-nél a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét alakította ki. Ekkor még három és fél perc volt a félidőig. Briann January indította a soproni felzárkózást, majd Varga Alíz hat pontja után 30-30-nál egyenlítettek Gáspár Dávid tanítványai. A vezetést azonban nem tudta átvenni a címvédő. A nagyszünetben 34-32-re ment a Csata. A Sopron 28-ból 12, a Csata 31-ből 14 mezőnykosarat értékesített. Hazai oldalon a 11 pontos Varga Alíz, a vendégeknél a 7 egységnél járó Lelik Réka volt a legeredményesebb. A harmadik negyed hasonló mederben haladt, mint az első kettő. Rendre tudott a hazai felzárkózási kísérletekre válaszolni a Csata, így őrizte előnyét. Sőt, nem csak őrizte, hanem amikor Zele Dorina triplája, majd két büntetője is célt ért, 50-42-nél visszaállt a 8 pontos különbség.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Három és fél perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor Nevena Jovanovic, majd Kókai Patrícia és Jelena Brooks egy-egy villanásával igyekezett szépíteni a Sopron. Az utolsó percben 56-52-nél megfelezte a hátrányát a házigazda. A negyed végére a különbség nem változott. A záró szakasznak 58-54-ről futottak neki a felek. A játékrész elején Zele Dorina és Stasha Carey révén visszaállította a már többször kialakult nyolcpontos előnyét a Csata. Ugyanakkor innen ismét nem tudott továbblépni és ez sokba került számára. Briann January és Nevena Jovanovic találataival kezdte meg újabb felzárkózását a címvédő. A rendes játékidőből 4 perc 10 másodperc volt vissza, amikor Fegyverneky Zsófia két büntetőjével 66-66-nál egyenlítettek a hazaiak. Ez követően Japreece Dean ismét a Csatát juttatta vezetéshez, de Fegyverneky Zsófia klasszisának köszönhetően 69-68-nál már a Sopron ment.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A végjátékban Nevena Jovanovic büntetőt hibázott, így Horváh Bernadett duplájával 70-70-nél egyenlített a Csata. Az utolsó támadásából a Sopron nem talált be, ennek megfelelően jöhetett a hosszabbítás. A ráadás elején Varga Alíz triplájával Gáspár Dávid együttese ragadta magához a kezdeményezést. Ez lélektani szempontból óriási lökést adott az utolsó erőtartalékait mozgósító soproni csapatnak. Fegyverneky Zsófia duplája, majd egy újabb Varga Alíz találat növelte a hazai előnyt. Briann January büntetői pedig másfél perccel a vége előtt 79-72-re alakították az állást, amivel eldőlt az összecsapás. A vendégektől Japreece Dean talált be a hátralévő időben. A végeredményt pedig Fegyverneky Zsófia és Nevena Jovanovic alakította ki. Megtizedelve, óriási küzdelemben 83-74-es sikert aratott a Sopron Basket.

Hirdetés