Hirdetés
Magyarország

Hosszabbításos ceglédi siker Szigetszentmiklóson

BKG PRIMA Szigetszentmiklós - VBW CEKK Cegléd 72-74 (19-17, 21-14, 21-25, 4-9, 7-9)

Bajnokság, 5. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Pozsonyi L., Lengyel Á., Szilágyi B. (Dernei G.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 15/3, Aldazabal 8, Zivaljevic 8/3, Suppán, Campisano 20/6. Csere: Benke, Vári 3, Davis 11/6, Raus 6/3, Kovács.

VBW CEKK Cegléd: Katona 10, Kobolák 6, Szabó Fa. 9/6, Viszmeg, Manis 15/3. Csere: Szabó D. 6/6, Baugh 7, Holesinska 15/3, Rakita 2, Szabó Fl. 4.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés

A szombati játéknap záró mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd hosszabbítást követően 74-72-es sikert aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.

Első hazai mérkőzését vívta az élvonalban a BKG PRIMA Szigetszentmiklós. Szép számú lelkes közönség gyűlt össze erre a klubtörténeti eseményre. Szabó Fanni 2+1-es megoldásával és Sofija Zivaljevic triplájával indult az összecsapás. Az első szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sierra Campisano négy pontjával 9-5-nél volt egy kisebb megugrása a házigazdának. Ennél a négy pontnál nagyobb különbség azonban nem alakult ki az első etapban. A Cegléd rendre felzárkózott. 10 perc után így 19-17-es állást rögzíthettünk. A második szakaszt Angyal Barbara és Sierra Campisano találatai vezették fel. A BKG 8-3-as sorozattal indított, amivel 27-20-ra ellépett. A folytatásban is lendületben maradtak a hazaiak, akik az első szakasz közepére 32-23-ra elléptek.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A félidő hajrájához közelítve 38-27-nél regisztrálhattuk a legnagyobb különbséget. Katona Szidónia és Kobolák Cintia büntetőivel 38-31-re szépített a Cegléd. A töredezett mérkőzésen a nagyszünet előtt Angyal Barbara is két büntetőt harcolt ki. A hazai irányító sem hibázott, így 20 perc után 40-31 állt az eredményjelzőn. Szigetszentmiklósi oldalon a 13 pontos Sierra Campisano volt a legeredményesebb, míg a vendégeknél Lauren Manis járt 7 pontnál. A harmadik negyed elején Szabó Fanni és Szabó Dóra tripláival folytatta felzárkózását a Cegléd. 40-37-nél már 10-2-es sorozatban voltak Hegedűs Péter tanítványai. A BKG rosszabb sorozatát Solanch Aldazabal négy pontja törte meg. A különbség ezt követően 5-8 pont között látszott állandósulni.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A BKG a harmadik negyed hajrájában jó távoli dobásokkal, Camesha Davis és Sierra Campisano révén 54-44-nél újra meglépett 10 ponttal. A hullámzó mérkőzésen innen azonban 9-2-vel 56-53-ra ismét felzárkózott a CEKK. A harmadik szakaszt Szabó Fanni és Raus Vivien egy-egy triplája zárta, amivel 61-56 állt az eredményjelzőn. Joggal számolt mindkét fél reális győzelmi eséllyel ezen az estén, így a tét érezhetően rányomta a bélyegét a játékra a negyedik negyed elején. Két és fél percet kellett várni az első találatra, amivel Katona Szidónia 61-58-ra felhozta a Ceglédet. Erre Angyal Barbara válaszolt, majd Lauren Manis vette át a vezér szerepét és hozta fel a csapatát 63-62-re. A hajrában nem alakult ki folyamatos játék. Raus Vivien büntetőjével 65-62-re módosította az állást a BKG, de Szabó Dóra triplájával végül egyenlített a CEKK. 65-65-ről jöhetett a ráadás. A hosszabbítás Katona Szidónia és Sierra Campisano kosárváltásával indult. A BKG 69-69 után Angyal Barbara triplájával újra előnybe került, de az utolsó három percben már nem talált be. Petra Holesinska négy büntetőt is értékesített, amivel 73-72-re fordított a csapata. A végeredményt Vicki Baugh alakította ki.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés