Hirdetés
Archivum

Hosszabbítás után nyert a Pécs csütörtöki ellenfele:

:

Hirdetés

A Francia Bajnokság vasárnap délutáni rangadóján a Mondeville a Nantes Rezé otthonában lépett pályára. A találkozón végig fej-fej mellett haladtak az alakulatok, így hosszabbításra került sor, ahol a szerencsésebb együttes ünnepelhetett. A többi EuroLigás alakulat közül a Bourges átgázolt a Calais hölgykoszorúján, míg a Tarbes megizzadt a Basket Landes együttesével.

A Francia Bajnokság ötödik fordulójának rangadója magyar szempontból is igen érdekesnek ígérkezett, mivel a Pécs és a Gyõr, EuroLiga, illetve Európa Kupa ellenfele a Mondeville és a Nantes Rezé mérte össze erejét. A két nagyjából hasonló játékerõt képviselõ csapat kiélezett találkozót játszott. A szünetben 35-35-nél egyenlõ volt az állás, majd a harmadik negyed végére 2 ponttal „ellépett” a Mondeville.

A negyedik szakaszban a Nantes Rezé együttesénél volt a kezdeményezés, de végül hosszabbításra került sor, ahol 74-76-os Mondeville vezetésnél Laurent Buffard csapata indíthatta az utolsó támadást, de ebbõl nem született pont. Nyert az EuroLigás együttes. A gyõztes gárdából a 16 pontig jutó Kristen Sharp emelkedett ki, de Brumermane is 14 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A Bourges Paoline Salagnac 17 pontjának köszönhetõen könnyen elbánt a Calais alakulatával. A szünetben már 10 pont volt a két hölgykoszorú között, a vége pedig 74 – 45 lett. A Tarbes a Basket Landes alakulatával mérte össze erejét. Itt a félidõben már 18 ponttal, 36-18-ra vezetett az EuroLigás Tarbes, de a harmadik és negyedik etapra nagyon kényelmesen futottak ki Alain Jardel tanítványai. A vendég alakulat majdnem ledolgozta hátrányát és csak szoros végjátékban tudott 68-65-re nyerni a magasabban jegyzett együttes.
 

Eredmények

Toulouse – Charleville-Mézières 71-64
Aix-en-Provence – Hainaut Basket 56-63
Lattes Montpellier – Challes-les-Eaux 67-66
Tarbes – Basket Landes 68-65
Bourges – Calais 74-45
Nantes Rezé – Mondeville 74-76
Arras – Villeneuve d’Ascq 68-60

Hirdetés