Hirdetés
Archivum

Hosszabbítás után soproni gyõzelem a csúcsrangadón:

:

Hirdetés

Vasárnap este az UNIQA Sopron és az Aluinvent DVTK csúcsrangadójával zárultak a 4. forduló küzdelmei. Egy héttel ezelõtt az év végjátéka címet már elajándékoztuk, de ezen rangadó izgalmairól is szuperlatívuszokban lehet írni. A Sopron 18 pontos elõnyt adott le, de végül hosszabbítás után legyõzte a DVTK-t.

Az elmúlt egy hétben sokat írtunk az UNIQA Sopron nem igazán jól sikerült kezdéseirõl. Ezúttal azonban Sterbenz László tanítványai már a mérkõzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Halvarsson szerezte az elsõ pontokat, majd Weninger triplája és Fgyverneky ziccere utat talált a gyûrûbe. A DVTK elõször Brewer 2+1-es helyzetébõl volt eredményes. A jó kezdés érezhetõen önbizalommal töltötte el a hazaiakat. Weninger triplájával 17-7-nél már 10 egység volt a Sopron elõnye. Nem véletlen, hogy már az elsõ szakasz hajrájában idõt kért Maikel Lopez. A rövid eligazítás után a DVTK Czank két triplájával kezdte meg a felzárkózást, de a negyed végéhez közeledve így is visszaállt a két együttes közötti 10 pontos különbség.

A második szakasz 28-19-rõl indult. A DVTK két sikeres akcióval kezdett, Jovanovic és Czank 28-23-ra hozta fel csapatát. Ebben a szakaszban még egyszer, 30-25-nél jegyezhettünk fel 5 pontos különbséget. Ezt követõen azonban extra soproni percek érkeztek. Simon triplájával és Ciglar ziccerével érte el a 10 pontot a differencia. Végül 13-0-s futást csinált a hazai gárda és ezzel magabiztos elõnyre tett szert. 43-25 után a félidõ utolsó perceire a DVTK-nak a kármentés maradt, melynek élére Brewer és Horti állt. 43-30-nál már Sterbenz László idõkérése miatt állt a játék. A végjátékban nem hibázott Halvarsson és Fegyverneky, így a 13 pontos soproni elõny megmaradt.

A nagyszünetben a statisztikán azt láthattuk, hogy a DVTK jobban szedi lepattanókat, de ez több eladott labdával párosult. A hazai viszonyok között különösen nagy ritmusúnak nevezhetõ elsõ félidõben a soproni elõnyt az extra hazai megoldások adták, a hat triplával és a jó helyzetkihasználással.

A harmadik negyedben a DVTK zónára váltott és a terv egyértelmû volt a vendégek részérõl, abban bíztak, hogy a soproni csapat az egész mérkõzésre nem tudja kinyújtani ezen remek formáját. A harmadik szakasz elsõ felében még 9-10 egység környékén alakult a hazai elõny, majd Rasheed sorozatban szerzett 5 pontja felezte meg a DVTK hátrányát. 57-51-nél újra nyílttá vált a csata, érkezett is a soproni idõkérés. Tina Jovanovic révén 57-53-ra zárkózott fel a miskolci együttes, amikor a hosszú hazai kosárcsendet megtörte Sara Krnjic. A játékrész hajrájában Brewer 59-57-re hozta fel a DVTK-t, de ezt a szakaszt Zsovár két büntetõje zárta.

A 61-57-rõl induló negyedik negyedet Czank triplája vezette fel, melyre Fegyverneky válaszolt szintén távolról. Kiegyenlített, klasszikus egylabdás meccs kerekedett. A Sopron egészen 68-64-ig õrizte elõnyét, mely után Rasheed két villanásával fordított a DVTK. A vendégek 69-68-as vezetésénél Sterbenz László kért idõt. Horváth Betti viszont két sikeres büntetõvel így is 71­-68-ra módosította az állást. Simon tripláiban az idei végjátékokban lehet bízni, kétszer is eredményes volt, amivel 74-71-nél újabb fordulat következett be. Krnjic büntetõjével 75-71-rõl érkeztek a csapatok az utolsó másfél percbe, de a vendégek két legeredményesebbje Jovanovic és Brewer végül döntetlenre hozta a rendes játékidõt.

A ráadás Horváth Betti triplájával indult, aki Czank kipontozódása után ezúttal is kifejezetten érett játékot mutatott. A folytatásban azonban Halvarsson és Simon révén újra fordított a Sopron. Hazai oldalon Ciglar hibázott egy büntetõt, így 80-78-nál újra az egyenlítésért támadott a DVTK és ezzel Brewer élt is. Ciglar duplája és Horti két büntetõje 82-82-rõl hozta el az utolsó percet. Sara Krnjic büntetõt hibázott ebben a periódusban, így 83-82-nél a DVTK támadhatott a vezetésért. Végül Likhtarovich lépéshibája zárta le a rangadót. A fehérorosz játékos két másodperccel a lefújás elõtt szabálytalankodott. Simon Zsófi a második büntetõjét kihagyta, így lepergett az óra. Végül 84-82-re nyert a Sopron.

Eredmény
UNIQA Sopron – Aluinvent-DVTK Miskolc 84-82 (28-19, 21-17, 12-21, 14-18, 9-7)

Hirdetés