Hirdetés
Archivum

Hosszabbításban gyõzött az Orenburg Sopronban:

:

Hirdetés

Nagyon elrontotta az Orenburg elleni mérkõzés végjátékát a Sopron. 4 perc 49 másodperccel a lefújás elõtt még 63-53-ra vezettek Székely Norbert tanítványai. Az utolsó 3 percben azonban a zseniális napot kifogó Veramejenka hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadásban Danilockhina triplájával a vendégek diadalmaskodtak.

A múlt heti Tarbes elleni ráhangolódás után egy jóval keményebb ellenfél, az Orenburg várt Székely Norbert együttesére. A harmadik számú orosz alakulatnál sokáig kérdéses volt, hogy a WNBA-bajnok center Rebekkah Brunson pályára lép-e. Végül az utolsó pillanatban csatlakozott a társaihoz az amerikai klasszis. Brunson annyira az utolsó pillanatban érkezett, hogy nem kis derültséget okozva a mezén még az „árcédula” is ott lógott az elsõ negyedben.

Jól kezdte a mérkõzést a Sopron, pillanatok alatt 6-0-ra lépett el Székely Norbert együttese. Az oroszok azonban az elsõ szakasz felére rendezték a soraikat és 5 perc után már 12-10-re vezettek is. Az elsõ etap végjátéka egyértelmûen a vendégeké volt, a Sopronban is megforduló Zakalyuzhnaya 10 perc alatt 7 pontig jutott és így a negyed végén 18-13-as elõnyben voltak Aleksandr Kovalev lányai.

A második szakasz igazi hullámvasutat hozott. A játékrész elején még az Orenburg akarata érvényesült és 4 perc után 22-17-nél, 5 ponttal jártak elõrébb. Ekkor azonban több sorsfordító pillanatot is átélhettünk, egyrészt a vendégeknél a veterán Ovcharenko összeszedte 4. személyi hibáját is, másrészt a Sopron átállt zónára. Ez a zóna pedig teljesen megzavarta az Orenburgot. Zavecz pontjai után 28-27-nél már a soproniak jártak elõrébb, a szünetre pedig 32-27-re sikerült ellépni.

A harmadik negyed elején 34-31-nél 3 pontra zárkóztak fel a vendégek, de ekkor ennél közelebb még nem kerültek. A Sopron elõnye fokozatosan elkezdett hízni, pedig elõbb Horti, majd Zavecz is összeszedte a 4. személyi hibáját. Szerencsére ezt az idõszakot olyan jól sikerült átvészelni, hogy Fegyverneky triplája után 43-34-nél már 9 pontos különbségrõl árulkodott az eredményjelzõ. A negyed végjátéka Fûrész Diáról szólt, aki sorozatban nyolc pontot szerzett és ezzel 30 perc után 53-44-es elõnyben voltak Székely Norbert tanítványai.

A negyedik negyed… Jól indult ez a játékrész. Fegyverneky duplája után 57-46-nál 11 egységre nõtt a differencia a két gárda között. Az oroszok tanácstalanul tömték labdákkal a centereiket és úgy nézett ki, hogy innentõl kezdve már “csak” be kell húzni a mérkõzést. 4 perc 49 másodperc volt vissza, amikor még 63-53-ra vezetett a Sopron. Innentõl kezdve azonban a magyar bajnok eddig sem acélos védekezése szétesett és a játéka statikussá vált. A másik oldalon eközben Veramejenka, Zakalyuzhnaya és Brunson is betalált, az utolsó percre pedig 65-63-ra olvadt az elõny. A közvetlen végjátékban Horti 5. személyi hibája után két sikeres Veramejenka-büntetõ érkezett, így 65-65 után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Zakalyuzhnaya két büntetõjével az Orenburg vette kezébe az irányítást. A Sopron többször egyenlített, de a vezetést már nem sikerült visszavenni. 21 másodperc volt hátra, amikor 75-75-nél az Európa-bajnokság legértékesebb játékosa, Elena Danilockhina értékesítette hatodik tripláját is és ezzel 78-75-ös elõnyre tettek szert a vendégek. Az utolsó 20 másodpercben a Sopron már nem tudott triplát szerezni, így Kurasova büntetõje után alakult ki a 78-76-os végeredmény.
 

Fájó vereséget szenvedett hazai pályán Székely Norbert együttese. Még a negyedik szakasz felénél is 11 ponttal járt elõrébb a Sopron és ezt az elõnyt nem lett volna lehetetlen feladat megõrizni. Ez az elmaradt bravúrgyõzelem a végelszámolásnál nagyon fog hiányozni. Az Orenburg a 21 pontig jutó Danilockhina triplái mellett a palánk alatt a szintén 21 pontos Veramejenka és a reptérrõl beesve is domináló Brunson kiemelkedõ tudásának köszönheti a gyõzelmet. A Sopronnál Fegyverneky és Fûrész 16-16 pontot szerzett, míg Kurasova és Krivacevic neve mellé 13-13 egység került.

Eredmény

UNIQA Euroleasing Sopron – Nagyezsda Orenburg 76-78 (13-18, 19-9, 21-17, 12-21, 11-13)


Statisztika

Hirdetés