Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos bravúr Oroszország ellen:

:

Hirdetés

Óriási izgalmak közepette hosszabbítás után a magyar válogatott megszerezte második gyõzelmét az U18-as 3×3-as Világbajnokságon. A magyar lányok 14-13-ra múlták felül Oroszországot. A Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter összeállítású csapatunk így két sikerrel kezdte szereplését a seregszemlén.

A lengyelek elleni emlékezetes végjáték után nem sok idõ maradt a regenerálódásra, hiszen alig egy órával késõbb már Oroszország ellen léptek pályára Földi Attila tanítványai az U18-as 3×3-as Világbajnokságon. Varga Eszter találatával gyorsan vezetést szereztek a mieink, majd Dénes Anna 1+1-es helyzetet értékesítve 3-1-re növelte ezt. Nagyszerûen kezdett a magyar csapat. Érezhetõen ritmusban maradtak a mieink és kifejezetten jó lendületet, önbizalmat adott a nyitányon elért nagy siker. A kiváló rajtot fokozva Dénes Anna és Szerencsés Tamara találataival 5-2-re sikerült ellépni.

Az oroszoknak ez volt a nyitó találkozójuk és még keresték a ritmust, de nem adták fel. 5-4-re felzárkóztak, amikor Szerencsés Tamara ismét betalált a mieinktõl. Schlégl Odett növelte az elõnyt 7-5-re a folytatásban, majd betalált Dénes és ismét Szerencsés. Így már 9-6-ra vezettünk az utolsó 4 percbe érkezve. Az oroszok azonban visszajöttek a meccsbe és az utolsó két percbe érve egy duplával egyenlítettek. Másfél perc volt hátra, amikor Schlégl talált be távolról, így 11-9-nél újra nálunk volt az elõny. A kiváló ellenfél ellen azonban egy pillanatra nem lehetett kiengedni. Két büntetõvel 11-11-nél utolérték a minket az oroszok. Kevesebb, mint 20 másodperc volt hátra, amikor pedig a vezetést is megszerezték. Varga azonban 8 másodperccel a vége elõtt egyenlített, hosszabbításra mentve a meccset.

A ráadásban az oroszok ragadták magukhoz a vezetést egy gyors találattal, majd Schlégl ellen szabálytalankodtak. Az elsõ büntetõ sikeres lett, a második nem. Innentõl egyszerû volt a képlet: aki betalál, az szerzi meg a gyõzelmet. Mindkét csapat elõtt több lehetõség adódott. Végül Varga Eszter egy szép betörést követõen megszerezte a sikert érõ találatot a mieinknek. Ezt késõbb a videóbíró is megerõsítette. A magyar válogatott két gyõzelemmel kezdte szereplését a korosztályos Világbajnokságon. Gratulálunk! Szép volt lányok!

Folytatás csütörtökön, amikor 8 óra 30 perctõl Új-Zélanddal, majd 10 órától az Egyesült Államokkal mérkõzünk. Ezzel zárulnak a csoportküzdelmek. A bombaerõs ötös csoportból az elsõ két helyezett folytatja az egyenes kieséses szakaszban a negyeddöntõben.

Eredmény

Oroszország – Magyarország 13-14 h.u.

A döntõ pillanatok felvételei ITT láthatóak

Hirdetés