Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos csata után életben maradt a Tarbes:

:

Hirdetés

Kiváló hangulatú remek csatában a Tarbes 64-63-ra legyõzte a Bourges-t a francia döntõ harmadik meccsén, ezzel 2-1-re módosította az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állását. A negyedik találkozót szombaton délután rendezik szintén a Tarbes otthonában.

A nagy különbségû hazai sikereket hozó két bourges-i találkozó után minden bajnokavatást ígért Franciaországban. A Tarbes azonban másként gondolta és telt háznyi közönsége által támogatva életben tartotta az esélyeit. Nem így indult a meccs. Ugyan az elsõ percekben 6-0-ra ellépett a Tarbes, de az elsõ negyed végére 20-14-re fordított a Bourges. A feszült találkozón a második szakaszban a kilenc pontot is elérte a bourges-i elõny, amibõl négy a félidõre is megmaradt. A 33-29-ról induló harmadik etapban a Tarbes 40-40-nél érte utolsó riválisát és innentõl egy fej-fej melletti kiélezett találkozó kerekedett.

A negyedik negyednek a Bourges 44-43-as elõnyérõl vágtak neki a csapatok. Ebben a szakaszban 2-3 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Két és fél perccel a rendes játékidõ vége elõtt Elodie Godin 58-56-os vezetéshez jutatta a Bourges-t. Erre egy perccel késõbb Ana Suarez válaszolt. A végjátékban 58-58-nál mindkét csapat támadhatott a gyõzelemért, de ezzel egyik oldal sem tudott élni. Jöhetett a ráadás, ahol két rendkívül ideges csapatot láthattunk. Nagy különbség itt sem alakult ki, az utolsó percbe 62-62-rõl fordultak a felek. Elõbb bourges-i részrõl Katherine Plouffe hagyott ki egy büntetõt, de 63-62-nél így is elõnybe került csapata.

A Tarbes támadásánál Naomi Mbandu-t tripla közben faultolták, ami három büntetõt eredményezett. Ebbõl csak kettõt értékesített, ami azt jelentette, hogy 64-63-nál 20 másodperce volt a gyõztes találat megszerzésére a Bourges-nak. Palau õrizte a labdát, majd két másodperccel a vége elõtt Godin-hoz passzolt, akinek a dobása lejött a gyûrûrõl. Ez azt jelentette, hogy a Tarbes 64-63-ra megnyerte a meccset és életben maradt a döntõben. A találkozó pikantériája, hogy a Plouffe ikerpár tagjai remekeltek. A gyõztes gárdában Michele Plouffe 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát jegyzett. A Bourges együttesében a 18 egységig jutó Katherine Plouffe lett a legeredményesebb.

Eredmény
Tarbes GB – Bourges 64-63 (14-20, 15-13, 14-11, 15-14, 6-5)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a Bourges javára.

Statisztika

Hirdetés