Hirdetés
Hirdetés
3x3

Hosszabbításos csatában vereség Portugáliától

Magyarország - Portugália 16-18 h.u.


Lisszabon, Portugália
FIBA 3x3 U17 Európa-bajnokság

Magyarország: Perényi Lídia 2, Dávid Mia, Nagy réka 7, Zsámár Panna 7.

Portugália: Marta Diamantino Roseiro 2, Fatumata Binta Djaló 2, Gabriela Pimentel de Barros Falcão 7, Filipa Andrade Barros 7.

Hirdetés

A hősiesen küzdő magyar válogatott az U17-es 3×3-as Európa-bajnokságon drámai küzdelemben hosszabbítás után 18-16-os vereséget szenvedett Portugáliától. Ezzel a mieink a C-csoport harmadik helyén zártak és így már nem léphetnek tovább a negyeddöntőbe.

A Franciaországtól elszenvedett vereség után óriási tét mellett rendezték az összecsapást. A továbbjutási esélyek életbe tartásáért győzelmi kényszerben lépett pályára csapatunk. Perényi Lídia büntetőjével a magyar válogatott szerzett vezetést. A portálok gyorsan egyenlítettek, de Perényi újabb sikeres büntetőjével 2-1-nél ismét előnybe kerültek a mieink. A játék képe nem változott. Ismét betaláltak a házigazdák, de védekezésben rengeteg faulttal dolgoztak és büntetőből ismét adódtak esélyeink. Zsámár kétszer is élt ezzel, amivel 4-2-re léptünk el.

A mérkőzés középső szakaszában a fizikális fölényükre építve felpörgették támadásaikat a hazaiak. Az első megszakításig 4-4-ig utolérték a mieinket, majd visszatérve a pályára 5-4-nél a vezetést is magukhoz ragadták. Nagy Réka révén 5-5-nél ezúttal a magyar lányok egyenlítettek, de innen 8-5-re elszakadtak a hazaiak. A legjobbkor jött Nagy Réka újabb két büntetője, amivel egy pontra felzárkóztunk. A második megszakításig mindkét fél egyszer-egyszer volt eredményes, így 9-8-ról érkezett el a szusszanásnyi pihenő. A folytatás nem sikerült jól: fél perc leforgása alatt 12-8-ra elszakadt a házigazda.

Az utolsó három perchez közelítve Nagy Réka és Zsámár Panna szépített 12-10-re. Volt távoli kísérletünk az egyenlítésért is. Ez azonban lejött. Az eredmény 12-10-nél több támadás erejéig befagyott. Óriási kérdés volt, hogy ki tud innen elmozdulni. Mindkét csapat átlépte a hat faultot, ami miatt igen töredezetté vált a csata, Nagy Réka büntetőjével 12-11-re jöttünk fel. Zsámára Panna lépett fel vezérré büntetőjével és remek betörésével 13-13-nál egyenlítettünk is. A fordulatos küzdelemben 15-13-re újra elszakadt a házigazda, de Nagy révén szépítettünk. 24 másodperccel a vége előtt pedig Zsámár Panna duplájával 16-16-nál ismét egyenlő volt az állás. Végjátékban mindkét gárda támadhatott a győzelemért, de dobóhelyzetet nem sikerült kialakítani.

A ráadásban az első támadásokból egyik alakulat sem talált be. Végül a portugálok kerültek egy palánk alatti helyzetet értékesítve előnybe. Elképesztő izgalmakat élhettünk át. Mindkét csapat előtt több esély adódott. A portugálok még két büntetőt is hibáztak. Végül ezt a szokatlanul hosszú ráadást a magassági fölényét egyre jobban érvényesítő riválisunk nyerte. Egy támadólepattanót visszatéve 18-16-ra lezárta a meccset. Hősiesen küzdöttek a lányok ezen az estén. Válogatottunk számára a második vereség azt jelenti, hogy a mieink a csoportjuk harmadik helyén zárnak és így nem léphetnek tovább a negyeddöntőbe.

Hirdetés