Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos dráma a török csúcsrangadón:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmak közepette a Fenerbahce hosszabbítás után 75-71-re nyert a Galatasaray otthonában a Török bajnokság 24. fordulójában. A címvédõ ezzel a sikerrel matematikailag is bebiztosította alapszakasz elsõségét.

A Török bajnokság hétvégi 24. fordulójára volt kiírva a csúcsrangadó a Galatasaray és a Fenerbahce között. Az Euroliga nyolcas döntõje miatt azonban szerdára elõrehozták a mérkõzést, melynek házigazdája a Galata volt. A két csapat idén kétszer találkozott. Az alapszakaszban a Fener kiütötte riválisát, de a kupadöntõben a Galatasaray diadalmaskodott.

Ivegin triplájával indult a rangadó, majd 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követõen 14-8-ra ellépett a Galatasaray. Az elõnyüket azonban nem tudták megtartani, az utolsó percben Vardarli triplájával és Matovic palánk alatti villanásával 14-13-ra módosult az állás.

A második szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. 20-20 után a negyed hajrája megint a Fenerbahcénak sikerült jobban. Az utolsó másfél percben 6 pontot rámoltak be a 26 pontos Angel McCoughtry vezérletével. A félidõben így 29-22-es állást regisztrálhattunk.

A harmadik negyed elején 11-3-as sorozattal kezdett a Galatasaray és 33-32-nél visszavették a vezetést. Innentõl kezdve igazán nagy különbség a rendes játékidõben már nem alakult ki a felek között. A harmadik etap végén Verameyenka és McCoughtry találataival 45-41-re elszakadt a Fener, de még a negyed vége elõtt egyenlítettek a hazaiak.

A negyedik szakaszban 52-47-nél felcsillant a remény a Galata elõtt, hogy jelentõsebb elõnyre tehetnek szert. A Fener idõkérése után azonban kétszer varázsolt Pondexter és a címvédõ 52-52-nél utolérte riválisát. A Galatasaray másfél perccel a lefújás elõtt ismét ellépett 61-57-re. McCoughtry azonban egy triplával visszahozta a reményeket és Matovic, illetve Nevlin kipontozódása ellenére 62-61-nél ismét a Fener járt elõrébb. Végül 19 másodperccel a lefújás elõtt Harding egy sikeres büntetõvel mentette hosszabbításra a csatát.

A ráadás elején Sancho Lyttle révén 66-62-nél ismét a Galatasaraynál volt a kezdeményezés, de erre válaszul egy 10-1-es futás érkezett. A nagy sorozatból Verameyenka és McCoughtry 4-4 ponttal vette ki a részét. Az utolsó másfél percben már nem tudott egyenlíteni a Galatasaray. A Fenerbahce 75-71-es gyõzelmével már az Euroliga nyolcas döntõje elõtt bebiztosította elsõ helyét az alapszakaszban.

Eredmény
Galatasaray – Fenerbahçe 71-75 (14-13, 8-16, 23-16, 17-17, 9-13)

Statisztika

Hirdetés