Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos dráma után 2-0-ra vezet a Seattle Storm az elõdöntõben:

:

Hirdetés

A WNBA elõdöntõjének második mérkõzésén a Seattle Storm 91-87-re legyõzte a Phoenix Mercury-t és ezzel 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban. Emlékezetes hosszabbításos meccset láthattunk.

A két csapat vasárnapi összecsapása remek színvonalú csatát hozott és ugyanebben mederben haladt a második találkozó elsõ negyede is. Fej-fej melletti küzdelem végén 18-17-re vezetett a Mercury. A második negyedben azonban a Seattle Storm került fölénybe. A félidõig 10-10 pontig jutó Sue Bird, illetve Jordin Canada vezetésével öt perc alatt 17-8-as sorozatot csináltak, amivel 33-24-re léptek el. Ez a különbség a nagyszünetig megmaradt a felek között, 20 perc játék után 44-32-es állást regisztrálhattunk. A harmadik negyedre sem változott a játék, továbbra is a Seattle fölénye érvényesült. Breanna Stewart lépett elõ vezérré, aki egymaga 14 pontot szerzett ekkor.

A negyedik negyednek 67-51-es hazai vezetésrõl vágtak neki a felek. A Storm legnagyobb elõnyét hat perccel a mérkõzés vége elõtt 73-56-nál rögzíthettük. Eldõlni látszott a csata, de ami innen történt, az bekerül a sportág klasszikusai közé. Diana Taurasi szinte egymaga visszahozta a csapatát a meccsbe: 14 pontot szerzett, közte három triplát a rendes játékidõ utolsó másfél percében. A harmadik triplája három másodperccel a vége elõtt 79-79-nél egyenlítést eredményezett. Jöhetett a ráadás, ahol a Mercury nagy önbizalommal kezdve 85-81-re lépett el. A Storm azonban rendezte sorait, valamivel több erõ és koncentráció maradt a csapatukban, így jó büntetõzéssel végül behúzták a gyõzelmet.

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó 2-2-1-es rendszerben zajló elõdöntõ párharcban 2-0-ra vezet a Seattle Storm. A harmadik meccset a Phoenix Mercury otthonában rendezik. Yvonne Turner 15 percet töltött a pályán, 3 pont, 1 lepattanó és 1 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Eredmény
Seattle Storm – Phoenix Mercury 91-87 (17-18, 27-14, 23-19, 12-28, 12-8)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Seattle Storm javára.

Statisztika

Hirdetés