Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos gyõzelemmel kezdett a TF a 3×3-as Egyetemi Világligán:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdött a kínai Hsziamenben a 3×3-as Egyetemi Világliga. Az elsõ mérkõzésén a TF hosszabbítás után 12-11-re gyõzte le az új-zélandi Lincoln University alakulatát.

Fotó. FISU

Fotó. FISU

Ahogy azt a beharangozónkban kiemeltük, a bokasérüléssel bajlódó Kováts Gabriella nem tudta vállalni a játékot. A magyar csapat így Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban csere nélkül játszotta végig az összecsapást. Az új-zélandi gárda kezdett jobban, 8-3-as elõnyt alakítottak ki a meccs elején. A folytatásban azonban belelendült a TF és egy egy 4-0-s futással sikerült nyílttá tenni a találkozót.

Az óriási küzdelem jellemezte az összecsapást, ahol a rendes játékidõ utolsó harmadához érve 9-9-nél egyenlítettek a magyar lányok. A pontszegény végjátékban mindkét csapat elõtt adódott lehetõség, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Elõbb úgy nézett ki, hogy ez az új-zélandiaknak sikerül. Az utolsó percben azonban Miháczi egyenlített. A ráadás 10-10-rõl indult, ahol Varga révén elõnybe került a TF. Riválisunk még betalált ugyan, de Karlócai higgadt büntetõzése 12-11-es gyõzelmet ért.

Pénteken két fellépés vár a magyar lányokra. Elõbb 4 óra 20 perctõl a kínai Tsinghua University, majd 10 órától a szenegáli ISEG lesz az ellenfél. Két pénteki riválisunk is összemérte az erejét az elsõ napon. A kínaiak a papírformának megfelelõen 21-8-ra verték a szenegáliakat. Ettõl függetlenül az ISEG is jó benyomást tett. Nem lesz könnyû ellenfelük, különösen megfogyatkozott felállásban.

Képriport a gyõzelemrõl

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Hirdetés