Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos meccsen egyenlített a spanyol döntõben a Girona:

:

Hirdetés

Elmaradt a bajnokavatás Spanyolországban, miután a döntõ második mérkõzésén a hazai pályán játszó Girona hosszabbítás után 81-75-re legyõzte a Salamancát. A fináléban így sorsdöntõ harmadik meccsre kerül sor, melyet április 23-án rendeznek.

Nem úgy indult a mérkõzés, hogy a Girona egyenlíteni tud. Az elsõ negyed hajrájában a Salamanca 7-1-es sorozatot csinált és 10 perc után 20-13-ra vezettek. A második etap elején azonban a saját szempontjából még idõben megfogta a meccset a Girona és 24-22-nél már õk jártak elõrébb. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat. A félidõben 36-35-re ment a Salamanca.

A harmadik negyedet a Girona kezdte jobban és a 15-5-ös sorozatukkal kisebb lépéselõnyre tettek szert. 50-41 után azonban nem tudta megõrizni elõnyét a hazai gárda. A záró szakasznak 54-49-ról vágtak neki a felek. Folytatódott a hullámvasút, a Salamanca fordított és úgy nézett ki, hogy célba érhetnek. Az utolsó pillanatokban azonban Givens 68-68-nál hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban a Girona került fölénybe, 13-7-re nyerték ezt a periódust és összességében 81-75-re a mérkõzést. A sikerbõl Givens 16 ponttal vette ki a részét, Spanou pedig 13 pontot és 16 lepattanót jegyzett.


Eredmény

Spar Citylift Girona – Perfumerías Avenida 81-75

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés