Hirdetés
Magyarország

Hosszabbításos rangadó a Piros csoportban:

:

Hirdetés

Az ANB Piros csoportjának egyetlen szombati mérkőzésén a BKG PRIMA Akadémia hosszabbítást követően 76-69-re győzte le az Ajkát.

A félidőben 32-24-re vezetett a szigetszentmiklósi együttes, de a harmadik negyedben rövid időre fordított az Ajka. A negyedik negyednek a BKG 48-45-ös előnyéről futottak neki a csapatok. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes.

Az utolsó percben 60-57-re ment az Ajka, de Raus Vivien triplájával egyenlített a BKG. A ráadást is egy hárompontos vezette fel Raustól és innentől végig előrébb járt a házigazda. Az ajkai együttesből a rendes játékidőben Székely-Horváth Zsuzsanna, majd a ráadás elején Shirian Fatime pontozódott ki. Ezt követően már nem mutatkozott esélyük a fordításra.

A győztes gárdában a kezdőötös minden tagja kétszámjegyű pontot jegyzett. Raus Vivien 15 pontot ért el, míg Camesha Davis 13 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplával zárt. Ajkai oldalon Lendér Lilla (22 pont, 10 lepattanó) és Shirian Fatime (11 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát szállított, míg Székely-Horváth Zsuzsanna 14 egységig jutott.

Nyertünk, most ez a legfontosabb. Szerencsénk volt és örülök, hogy egy ilyen mérkőzést tudtunk játszani. Nem játszottunk extra rosszul, tudunk jobban védekezni, tudunk jobban támadni, tudunk többet beszélni hátul. Egy nagyon-nagyon szervezetten, szuperül játszó Ajkát sikerült most megvernünk, ahol olyan játékosok léptek előre és nyújtottak szenzációs teljesítményt akik tavaly nem kaptak elég lehetőséget. Kellett, hogy egy ilyen mérkőzést nyerjünk most meg! Ki kell emelnem Raus Vivit, aki sokadik mérkőzésén bizonyítja, hogy igenis jó, hogy itt van velünk és tud nekünk segíteni. Megyünk tovább és remélem a következő mérkőzéseken visszatalálunk arra az útra ahol sokkal könnyebben tudunk nyerni. Ez így volt rendben most.

– értékelt a mérkőzést követően Gedei Tibor, a BKG PRIMA Akadémia vezetőedzője.

Rónaszéki Szilvia, az Ajka vezetőedzője pedig így látta az összecsapást:

Egy nagyon nehéz héten vagyunk túl, nem tudtunk edzeni a saját termünkben és még sok sérültünk, betegünk volt. Kevesen voltunk, de gratulálok a csapatnak, mert elképesztő energiát mozgósítottak annak érdekében, hogy egy jó meccset játszunk. Kezünkben is volt a győzelem, de sajnos kifújták egy fontos játékosunkat és ott eldőlt a mérkőzés.

Eredmény

BKG PRIMA Akadémia – Ajka 76-69 (23-11, 9-13, 16-21, 12-15, 16-9)

Statisztika ITT 

Kép forrása: hubasket.hu

Hirdetés