Hirdetés
Magyarország

Hosszabbításos soproni vereség Olaszországban

Famila Schio - Sopron Basket 71-70 (14-19, 21-22, 12-13, 15-8, 9-8)

Euroliga, 10. forduló
Schio, Palazzetto Livio Romare
Mendoza Holgado, Alcaraz Moreno, Maret (Kamnikar)

Famila Schio: DeShields 16, Gruda 18, Dotto 2, Keys 10, Laksa 5/3. Csere: Mestdagh 7/3, Verona 6, Crippa 2, Andre 5.

Sopron Basket: Williams 3, Peddy 14/3, Határ 6, January 18/12, Brooks 16/6. Csere: Fegyverneky, Varga 3, Jovanovic 8, Gaye 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 10. fordulójában a Sopron Basket hosszabbítást követően 71-70-es vereséget szenvedett a Famila Schio otthonában.

Jasmine Keys duplájával a Schio szerzett vezetést a mérkőzés elején. Erre azonban Határ Bernadett válaszolt két gyors találattal. A folytatásban 8-2-re lépett el a Sopron. A hazaiak egy időkérést követően rendezték a sorokat, így 9-8-nál már náluk volt az előny. Ekkor Gáspár Dávid rendelte magához tanítványait. Visszatérve a pályára, Nevana Jovanovic és Briann January ismét vezetéshez juttatta a soproniakat. Ezzel a lendülettel egészen 17-9-ig elszakadtak a mieink. A végjátékban szépítettek az olaszok, de a 19-14-es előny így is több, mint biztató volt a folytatásra nézve. Főleg, hogy ezt az előnyt rögtön a második negyed első támadása alkalmával Jelena Brooks egy triplával erősítette meg. Így 22-14-re módosult az állás. Kiemelkedően megoszlottak a terhek, ekkor már hét pontszerzője volt a Sopronnak. 

Fotó: FIBA.Basketball

A második negyed közepéhez érkezve egy-egy kisebb pontatlanságot kihasználva 25-22-re felzárkóztak a hazaiak. Gáspár Dávid időt is kért, mely után kiegyenlített játékkal folytatódott az összecsapás. Jellemzően egyik fél sem tudott elszakadni 1-3 pontnál jobban. A félidő hajrája a magyar bajnoki címvédőnek sikerült jobban. A Sopron 30-28 után 8-0-val 36-30-ra fordított. Briann January 6 pontja és Gabby Williams két büntetője kellett ehhez. Az ekkor megszerzett hatpontos előnyt a félidőig tartotta a Sopron. 20 perc után 41-35 állt az eredményjelzőn. A harmadik szakasz elején két és fél percig mindössze Shey Peddy egyetlen sikeres büntetőjét jegyezhettük fel. Végül erről a 42-35-ös állásról Diamond DeShields két büntetőjével mozdultak el a csapatok. A folytatásban viszont Briann January triplájával és Shey Peddy duplájával 47-37-nél először alakult ki kétszámjegyű különbség a felek között. 

Fotó: FIBA.Basketball

Amikor Jelena Brooks ziccere célt ért, 49-37-nél úgy nézett ki, hogy a két gárda októberi összecsapásához hasonlóan a harmadik negyed akár döntő is lehet. A hazaiak viszont nem adták fel és a játékrész utolsó három percében 51-39 után egy 8-1-es szériával 52-47-re felzárkóztak. Kulcsfontosságú volt, hogy Jelena Brooks duplájával zárult a harmadik szakasz. A negyedik negyednek 54-47-ről vágtak neki a felek. Jelena Brooks újabb találata után 56-47-nél ismét magabiztosabb előnnyel gazdálkodhatott a Sopron. A rendes játékidő utolsó négy percébe fordulva még 59-51-re mentek mieink. Sandrine Gruda vezetésével kezdte meg a felzárkózást a Famila Schio. A világklasszis centert kiválóan semlegesítette a Sopron, de Határ Bernadett és Aby Gaye faultprolémái után egyre inkább inkább dominálta a festéket. A francia center három, a magyar center másfél perccel a negyedik szakasz vége előtt pontozódott ki. Ekkor 59-57 állt az eredményjelzőn. A Sopron előtt ennek ellenére reális győzelmi esély nyílt. A hajrában ugyanis Sandrine Gruda támadóhibáját, amikor könyökkel csúnyán eltalálta az arcán Jelena Brooks-t, videózás után sportszerűtlennek ítélték. Ebből azonban mindössze egy pontot értek el a mieink, így 60-57-re módosult az állás.

Fotó: FIBA.Basketball

A folytatásban az olaszoknál is megremegtek a kezek, így Shey Peddy tudta növelni a különbséget. Az utolsó percbe 62-58-ról érkeztek a felek. A Schio Martina Crippa révén került közelebb, majd végül Sandrine Gruda utolsó másodperces két büntetőjével 62-62-nél kivívta a hosszabítást. A ráadás elején Jasmine Keys 64-62-re módosította az állást. Diamond DeShields büntetőjével pedig 65-62-re mentek a hazaiak. Az utolsó három percbe érve Shey Peddy hozta közelebb a mieinket, de 65-64 után kisebb olasz fölény alakult ki. Sandrine Gruda és Jasmine Keys ugyanis 69-64-es előnyhöz juttatta a Schiót. Soproni időkérést követően Shey Peddy és Jelena Brooks nemcsak felhozta a mieinket, de 70-69-nél rövid időre a vezetést is átvette a magyar csapat. Végül azonban 13 másodperccel a vége előtt Sandrine Gruda középtávolija döntött. A Schio nagy csatában 12 pontos hátrányból felállva 71-70-es sikert ünnepelhetett.

Hirdetés