Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos thriller az Orosz bajnokság döntõjének második felvonásán:

:

Hirdetés

Szerdán immár a Orosz bajnokság döntõjének második mérkõzését is lejátszották. Ismét Jekatyerinburgban találkoztak a csapatok és ismét hazai gyõzelem született. A Szpartak Moszkva kiválóan tartotta magát és a szoros végjátékban ezúttal hosszabbításra mentették az összecsapást. A ráadásban azonban a címvédõ pontosabbnak bizonyult.

A szoros keddi találkozó után nagy csatára volt kilátás a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg között az Orosz bajnokság döntõjének második felvonásán. A mérkõzés forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a keddihez. A szoros elsõ negyed után a második etap elején 28-20-ra ellépett a Szpartak Moszkva. A félidõre azonban a 22-22 pontos Gruda és Taurasi vezérletével 44-40-re fordított a címvédõ.

A harmadik negyed Taurasi triplájával indult, de 47-40 után egy 15-2-es szériát csinált a Szpartak Moszkva és ezzel 55-49-es elõnybe kerültek. Ez a különbség beállani látszott a csapatok között. A 63-58-ról induló negyedik negyedben azonban 3 perc alatt fordított a Jekatyerinburg. 66-65-nél már Pokey Chatman kért idõt. A végjátékban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percbe 77-75-ös Jekatyerinburg elõnyrõl érkeztek a felek, de 11 másodperccel a lefújás elõtt Natalia Vieru hosszabbításra mentette a találkozót.

A hosszabbításban hamar eldõlt a mérkõzés sorsa. Az 5 perc ráadás Taurasi triplájával indult, majd két perc alatt 86-77-re ellépett a Jekatyerinburg. Innen Augustuséknak már nem volt visszaút. 89-82-re nyert a Jekatyerinburg és ezzel egy gyõzelemre került a bajnoki címtõl. Folytatás szombaton a Szpartak Moszkva otthonában.


Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 89-82
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.
 

Hirdetés