Hirdetés
Archivum

Hosszabbításos vereség Csehországtól:

:

Hirdetés

Drámai mérkõzésen hosszabbítás után maradt alul a magyar válogatott Csehországgal szemben az Európa Játékok 3×3-as kosárlabda tornájának nyitányán.

A Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia trió alkotta csapatunkra Csehország várt pénteken délelõtt. Kiválóan kezdtek a mienk. Böröndy jegyezte az elsõ találatot, majd háromszor villant Jáhni és egy perc alatt 4-1-re léptünk el. A legnagyobb elõnyünket 10-5-nél regisztrálhattuk ezen a találkozón. Ekkor azonban még 6 perc 35 másodperc volt a rendes játékidõbõl. A mérkõzés középsõ szakasza pedig a cseheknek sikerült jobban, akik 7-1-es futással 12-11-re fordítottak.

A találkozó második felében fej-fej mellett haladt a két gárda. Egy pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az utolsó percben 16-16 után elõbb Jáhni, majd Böröndy juttatta vezetéshez válogatottunkat. A csehek azonban négy másodperccel a vége elõtt 18-18-nál egyenlítettek. Jöhetett a ráadás. Jáhni révén megszereztük a vezetést. Innentõl viszont egy cseh ziccer, majd egy büntetõ riválisunknak hozott gyõzelmet. Csere nélkül játszva óriásit küzdöttek a magyar lányok, mindent kiadtak magukból.

GALÉRIA ITT

Folytatás szombaton 10 óra 25 perctõl Németország, majd 12 óra 15 perctõl Románia ellen. A nap másik meccsén a csoportban a németek 21-8-ra kiütötték a románokat.

Eredmény
Magyarország – Csehország 19-20
Pontszerzõink: Böröndy 10, Jáhni 8, Benke 1.

Statisztika

Hirdetés