Hirdetés
3x3

Hosszabbításos vereség Egyiptomi ellen az ulánbátori szuperdöntő-nyitányon

Magyarország - Egyiptom 13-15

FIBA 3x3 Nations League Final 2023
Ulánbátor, Mongólia
Gain Kim, Felipe Guillermo, Valenzuela Barrera

Magyarország: Bacsó Zsófia 2, Rozmán Lilla 2, Vincze Nikolett 5, Vég-Dudás Anna 4.

Egyiptom: Habiba Mohamed 7, Reim Aly Mohamed Talaat Abdelalim 3, Yara Zarea Sayed Hussein 2, Farida Hassan Adel Hassan Mossad 3.

Hirdetés

Szerdától péntekig rendezik Mongólia fővárosában, Ulánbátorban a 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőjét. A tornán szereplő magyar válogatott első ellenfele Egyiptom együttese volt, akik ellen végül 15-13-as vereséget szenvedtek mieink.

A mérkőzés elején Egyiptom került lépéselőnybe, majd Vég-Dudás Annát faultolták, kinek büntetőjével 1-1-nél már egyenlítettek is lányaink. A vezetést azonban nem tudták átvenni. Ismételten az ellenfél talált be, ezzel pedig újból feléjük billent a mérleg. Szélsebes tempót diktáltak a csapatok már az első pillanattól kezdve, csak úgy pörgött a játék, ez viszont számtalan hibát eredményezett mindkét oldalon. Mind Magyarországnak, mind pedig Egyiptomnak megvoltak a rádobásai a következő percekben, találatot azonban nem szereztek az együttesek. Végül Egyiptom törte meg a kosárcsendet, sorozatban három kosarat szerzett az ellenfél, amivel 1-5-re változott az állás. Ekkor lányaink kértek időt eligazításra.

Visszatérve Vincze Nikolett találatával tudtak szépíteni mieink, védekezésben azonban továbbra is voltak hiányosságok, amiket Egyiptom maximálisan kihasznált. Így tehát ez az eddigi négy pontos különbség is állandósulni látszódott. Az utolsó öt perc kezdetekor egészen pontosan 4-8-at regisztrálhattunk. Ezután Vég-Dudás Anna volt sikeres, majd pedig Egyiptom kért időt eligazításra. A rövid taktikai szünet után viszont úgy tűnt, hogy válogatottunk továbbra sem találja a ritmust. A játék ellenfeleink kosaraival folytatódott, s 6-10-nél már ismételten négy pont volt a differencia. A mérkőzés azonban ezután vált igazán érdekessé. Lányaink ugyanis magasabb sebességbe kapcsoltak, sorban gyártották a pontokat, minek eredményeképpen nemcsak felzárkózniuk sikerült, de 13-13-nál egyenlíteni is. Továbbperegtek a másodpercek, újabb találat viszont nem született, így tehát következhetett a hosszabbítás.

A ráadás pedig hihetetlenül fizikálisan vette kezdetét. Kőkemény harc folyt a pályán védekezésben, így tehát az első kosárra is várni kellett, melyet végül Egyiptom szerzett meg ziccerből. Válogatottunk oldaláról viszont sajnos nem érkezett válasz, ellenben az egyiptomiak ismét betaláltak, ezzel pedig 15-13-ra lezárták a találkozót. A vereség ellenére azonban a továbbjutás továbbra is opció. Mieinknek ehhez pedig a következő mérkőzésen, Kína ellen mindenképpen nyerni kell, méghozzá 6 pontnál nagyobb különbséggel, avagy, ha elérik a 20 szerzett pontot, akkor bármilyen különbséggel elég sikert aratni.

Szurkoljunk együtt lányainknak, akik következőnek 13 óra 20 perckor lépnek pályára Kína ellen.

Hirdetés