Hirdetés
Utánpótlás

Hosszabbításos vereség Franciaországtól:

:

Hirdetés

Hosszabbítás után 19-16-os vereséget szenvedett a magyar válogatott az U18-as 3×3-as Európa-bajnokság negyeddöntõjében Franciaországtól. Hatalmasat küzdöttek a magyar lányok és remek játékkal végig volt esély a bravúrra.

A franciák 3-1-es elõnyre tettek szert másfél perc alatt. A folytatásban azonban 3-3-nál egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. A mieink 4-3-ra, illetve 5-4-re, 7-6-ra és 8-7-re is vezettek. Remek mérkõzés kerekedett, ahol kifejezetten pontos támadásbefejezéseket láttunk. Ahogy a fenti eredménysor is mutatja, lélektanilag kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy nálunk volt az elõny és rendszeresen ellenfelünknek kellett felzárkóznia.

A franciák a második játékmegszakításhoz érkezve fordítottak 11-10-re, de ez nem zavarta meg a mieinket. 12-11 után Varga Eszter két találatával visszavettük a kezdeményezést. Végül Révész Luca, Szerencsés Tamara és Dénes Anna találataival 16-13-as elõnyt építettünk fel. Ekkor még egy perc volt hátra és riválisunk ez idõ alatt ledolgozta a hátrányát. A franciák egy duplával 14 másodperccel a vége elõtt egyenlítettek 16-16-ra. Jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban büntetõvel került elõnybe ellenfelünk. Volt támadásunk, ahol egy duplával még nyílt volna esély. Ezt követõen azonban a franciák villantak távolról és így 19-16-os sikerrel jutottak az elõdöntõbe. A magyar lányok az egész tornán nagyot küzdöttek, szépen harcoltak. Végül a tornán a 6. helyen zártak. Gratulálunk a szerepléshez!

Hirdetés