Hirdetés
Archivum

Hosszabbításra kényszerült a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Szombaton a Besiktas – Fenerbahce rangadóval folytatódtak a Török Bajnokság küzdelmei. A találkozó hatalmas izgalmakat hozott, melyen a jobb erõkbõl álló Fenerbahce csak a hosszabbításban tudta behúzni a gyõzelmet.

Nehezen indultak be a csapatok a rangadó elején, az elsõ percek sok hibát és kevés pontot hoztak. Az ideges kezdés után a Besiktas talált magára elõbb és pillanatok alatt elléptek 13-6-ra. Rátgéber László alakulata a negyed végére felzárkózott, így 17-15-ös állás mellett fordultak az együttesek. A második negyed elején 26-19-re meglógott a Besiktas és a Fenerbahcénak innentõl kezdve szinte végig kapaszkodnia kellett az eredmény után. A szünetben 35-28 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején 41-33-nál már a 10 pontot közelítette a differencia, amikor Matovics és Yilmaz vezetésével a Fenerbahce elkezdett felzárkózni riválisához és a játékrész felénél már csak 3 pontos különbséget jegyezhettünk fel. A harmadik periódus hajrája azonban ismét a hazaiaké volt, így 55-48-ról kezdõdött a negyedik szakasz.

A negyedik negyedben végig 7-8 ponttal vezetett a Besiktas és érett a Fenerbahce harmadik veresége az alapszakaszban, amikor a végjátékban McCoughtry megvillantotta klasszisát. A világbajnok játékos vezetésével 65-57-rõl egy 7-0-s futással 65-64-re zárkóztak fel a vendégek 1 perc 19 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt. Az utolsó percben a Besiktas sokat hibázott és bár volt meccslabdájuk is, végül 68-68-ról jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban Jekabsone és McCoughtry révén a Fenerbahce dominált. Gyorsan elléptek 5 ponttal és végül 79-76-ra meg is nyerték a mérkõzést.

A gyõztes csapat legeredményesebbje a 15 pontos Yilmaz volt, de McCoughtry is 14 és Matovics, illetve Jekabsone is 13 pontot szerzett. A másik oldalon a nagy nevek remekeltek. A brazil válogatott Kelly Santos 18 pontot tett be a közösbe, Iziane Castro Marques neve mellé 14 egység került, míg Nykesha Sales 10 pontig jutott.

A Galatsaray együttesére ezúttal egy könnyebb ellenfél, a Ceyhan Belediye várt. A találkozón az elsõ negyedet 21-10-re hozta az isztambuli sztárcsapat és bár az alacsonyabban jegyzett gárda nagyot harcolt, gyõzelmi esélyeik nem voltak. A Galatasaraynál a 74-63-as sikerbõl Fowles 18 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét.

Eredmények

Beºiktaº Cola Turka – Fenerbahçe 76-79
Botaº – Panküp Kayseri ªeker 63-79
Burhaniye Belediye – Tarsus Bld. 59-69
Galatasaray Medical Park – Ceyhan Belediye 74-63
Alanya Belediye – İstanbul Üniversitesi – vasárnap játsszák
Mersin Bºb – Samsun Basketbol – vasárnap játsszák

Tabella

Hirdetés