Hirdetés
3x3

Hosszabbítást követően egy pontos vereség Hollandiától

Hollandia - Győr 21-20

FIBA 3x3 Women's Series Orléans Stop 2024
Franciaország, Orléans

Hollandia : Loyce Bettonvil -, Janis Boonstra 7, Noortje Driessen 9, Julia Jorritsma 5.

Győr : Kiss Virág 8, Szabó Fanni 7, Szirony Dorina 2, Tóth Orsi 3.

Hirdetés

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna első csoportmérkőzésén a Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállítású magyar csapat hosszabbítást követően 21-20 arányban szenvedett vereséget Hollandia ellen.

Erősen kezdett Hollandia, Boonstra gyors 2 pontjával vezettek. Az ellenfél rohanását Szabó Fanni jó védekezése törte meg. Kiss Virág büntetőből majd Tóth Orsi ziccerből volt eredményes, így 2-2 lett az állás. Kiss Virág magára talált, majd Szabó Fanni egy kettessel toldotta meg az előnyünket, ami közben 6-4-re nőtt.

Az első időkérést követően Jorritsma fordította meg az eredményt, 7-6-nál újra Hollandia vezetett. Felgyorsultak az események és folyamatos kosárváltások következtek. Ebben a rohanásban azonban jól tartottuk magunkat, Szirony Dorina is hatalmas távolit süllyesztett el a gyűrűben, 12-10 volt az állás. Kiss Virág nagyon harcosan tört befelé, aminek meg is lett az eredménye, 12-11.

A második megszakítást követően két büntetőt dobhatott Szabó, így 13-12-nél nálunk volt az előny. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, majd Tóth Orsi utolsó másodperces triplavonalon túli dobásával ismét mi jártunk előrébb, 16-15. Janis Boonstra kiegyenlített és időkérést követően 18-17-re megfordította az állást. Szerencsére minden faultért kettőt dobhattunk, így Szabó Fanni pontjaival vezettünk (18-19). Driessen büntetőjét követően egál lett, 19-19. Hosszabbítás következett.

Kiss Virág szerezte a 20. pontunkat, azonban Driessen duplája beesett, így 21-20-ra elveszítettük a mérkőzést. Folytatás este késés miatt 21:50-kor Írország ellen.

 

 

Hirdetés