Hirdetés
3x3

Hosszabbítást követően maradt alul a magyar válogatott a nyitó mérkőzésén:

:

Hirdetés

Szombaton a kora délutáni órákban megkezdődött a svájci Mies-ben a FIBA 3×3 Women’s Series első 2021-es tornája. A magyar válogatott a nyitó mérkőzésén hosszabbítást követően 18-16-os veresége szenvedett Romániától.

Esős, hűvös idő fogadta a csapatokat szombaton a svájci Mies városában. A magyar válogatott a 2019. szeptember 1. után vívott ismét tétmérkőzést. Nem érződött a kihagyás a mieinken, akik a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az első találatot Medgyessy Dóra szerezte büntetőből. Ezt követően 6-3-ra, 7-4-re, majd 10-6-ra is vezettek a mieink.

A rendes játékidő utolsó három percébe 12-8-ról érkeztünk, majd az utolsó percbe is még 16-13-as vezetésről fordult válogatottunk. Előbb egy büntetőt értékesített Románia, majd 10 másodperc volt hátra, mikor Sonia Ursu távoli dobásával egyenlített riválisunk. A hosszabbítás elején rögtön az első támadásból betalált a román csapat. Ezt követően a magyar távoli kísérlet lejött, majd Ursu egy betörést követően megnyerte a meccset csapatának.

Eredmény

Románia – Magyarország 18-16 h.u.

Románia: Sonia Ursu 10, Elisabeth Pavel 4, Ashley Walker 4, Anca Sipos.
Magyarország: Papp Dia 1, Theodoreán Alexandra 7, Medgyessy Dóra 3, Cyesha Goree 5.

Hirdetés