Hirdetés
Archivum

Hosszabbított Shatori Walker-Kimbrough az Aluinvent DVTK-nál:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerzõdést hosszabbított Shatori Walker-Kimbrough-val. Részletek a klub közleményében.

Fotó: Aluinvent DVTK

Fotó: Aluinvent DVTK

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Szerzõdést hosszabbított Shatori Walker-Kimbrough, az Aluinvent DVTK játékosa, aki az elõzõ idényben a csapat kulcsjátékosaként vette ki a részét a bajnoki ezüstérem megnyerésébõl.

Shatori Walker-Kimbrough az Amerikai Egyesült Államokban, a neves Maryland Egyetemen végzett, majd a Washington Mystics draftolta a játékjogát. 2015-ben az Egyesült Államok válogatottjával tagjaként részt vett a Pánamerikai Játékokon. Európában Törökországban és Szlovákiában próbálta ki magát, mielõtt az Aluinvent DVTK játékosa lett.

Az elõzõ bajnokságban az Aluinvent DVTK alapjátékosként (meccsenként 30 perc) az NB I. A-csoport alapszakaszában 18,68 ponttal õ lett a “kosárkirálynõ”, és mérkõzésenként átlagban 2,36 labdalopással is felfért a kategória dobogójára. Emellett 4,05 lepattanót, 2,68 gólpasszt és 0,68 blokkot átlagolt. Ezzel a teljesítménnyel kétségkívül a bajnoki ezüstöt és kupabronzot gyûjtõ csapatunk kulcsemberének számított.

A bajnokság után hazatért az Egyesült Államokba, ahol a játékjogát 2017-ben 6. helyen draftoló Washington Mystics csapatában játszik a WNBA-ben. A szakértõk által idén is bajnokesélyesnek tartott csapatban idáig 15 mérkõzésen 18.6 percet töltött a pályán, és 7,7 pontot átlagolt. A tervek szerint a nõi NBA zárását követõen – ami reményeink szerint idén is a döntõt jelenti számára – csatlakozik az Aluinvent DVTK keretéhez.

– Rendkívül boldog vagyok, hogy Tori szerzõdést hosszabbított – nyilatkozta Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetõje. – Nem volt könnyû dolgunk, mivel kiváló tavalyi teljesítménye sok neves csapat érdeklõdését felkeltette, de végül sikerrel jártunk, amiért külön köszönetet kell mondanom a tulajdonosunknak és a szponzorainknak, akik segítettek az anyagi feltételek elõteremtésében. Shatori szerzõdtetésével teljes a jövõ évi csapat.

Elsõdleges célunk az idei holtszezonban az volt, hogy együtt tartsuk a gárdát, ami sikerült is, sõt Cyesha Goree érkezésével a tavaly kicsit lyukas négyes poszton is egy meghatározó magyar válogatott játékossal erõsítettünk. A szintén hozzánk szerzõdött, idén a felnõtt válogatottban is bemutatkozó Pusztai Petrával együtt azt várjuk tõlük, hogy további lendületet adjnak a csapatnak. Az átalakulások után az õsszel startoló szezonban minimális elvárás a szakmai stáb és a csapat felé a bajnoki döntõbe jutás, de elégedett csak azzal lennék, ha az aranyérmet is sikerül megszerezni. Persze elõször az Euroleague selejtezõ vár a csapatra szeptember végén, ott kell meglepetést okoznunk, bár úgy gondolom, hogy a DVTK-tól, Európa egyik legerõsebb bajnokságának ezüstérmesétõl ez talán már nem is lenne akkora bravúr.

Névjegy
Vezetéknév: Walker-Kimbrough
Keresztnév: Shatori
Születési idõ: 1995. május 18.
Születési hely: Baltimore, Maryland (Amerikai Egyesült Államok)
Magasság: 180 cm
Poszt: bedobó
Mezszám: 32

Pályafutás
2019/2020 Aluinvent DVTK
2019 Washington Mystics (WNBA)
2018/2019 Aluinvent DVTK
2018 Washington Mystics (WNBA)
2017/2018 Ormanspor (Törökország, 1. osztály)
2017/2018 Ru¾omberok (Szlovákia, 1. osztály)
2017 Washington Mystics (WNBA)
2013-2017 Maryland University (NCAA)

Hirdetés