Hirdetés
Magyarország

Hozta a kötelezőt a Sopron, s ezzel bejutott a bajnoki elődöntőbe

Vasas Akadémia - Sopron Basket 52-71 (16-18, 9-21, 18-11, 9-21)

TIPPMIX NŐI NB I. A - Play-Off, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Minár László Balázs, Kovács Nimród János, Rózsavölgyi Alexandra (Schäffer Béla Róbert)

Vasas Akadémia: Budácsik 6, Pardee 18/15, Papp 6, Nunn 6, Smailbegovic 4/3. Csere: Van Rijs -, Szerencsés -, Salamon 6, Tóth 3, Madár 3/3, Gelei -.

Sopron Basket: Kunek -, Fegyverneky 12/3, Magbegor 15/6, Varga 5/3, Turner 8. Csere: Erdélyiová -, Sitku 1, Czukor -, Stankovic 19, Böröndy 11/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A bajnoki negyeddöntő-párharc második mérkőzésén a Sopron Basket 71-52-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia csapata ellen. Ezzel az egyik fél második sikeréig tartó párharcot 2-0-ra nyerte a Sopron, így bejutott az elődöntőbe.

A találkozót Shaquilla Nunn kosara indította, melyre Eziyoda Magbegor válaszolt egy jól időzített hárompontossal. Ezzel tehát pillanatok alatt a vendég Sopron került lépéselőnybe. A Vasas azonban már az első perctől kezdve foggal-körömmel küzdött ellenfele kemény támadásaival, s ennek köszönhetően 5-3-nál ismét a feléjük billent a mérleg. Az Akadémia oldaláról Nunn ezután is remek játékot produkált, az ő vezetésével pedig 7-5-nél továbbra is csapatáé volt a két pontos előny. A Sopron végül 9-9-nél Yvonne Turner kosarával tudott egyenlíteni, majd Dragana Stankovic találatával Gáspár Dávid együttese vette át a vezetést. A vendégek azonban továbbra sem tudtak elszakadni ellenfelüktől. 11-11-nél ismét egált regisztrálhattunk, majd ritmust váltott a Sopron, és egy 5-0-ás szakasszal elléptek a fővárosiaktól. Ekkor következtek Madár Kata villanásai, aki a legjobb pillanatban süllyesztett egy triplát a bajnok hálójába, így együttese továbbra is partiban tudott maradni. A negyed végül 16-18-al ért véget.

Fotó: Vasas Akadémia

A csapatok a második felvonást is fej-fej mellett indították. Előszőr Dragana Stankovic, majd Salamon Zita volt sikeres, ám Katrina Pardee hárompontosa után megintcsak a Vasasé lett az előny. Ekkor újabb darálásba kezdett a Sopron, sorozatban hat pontot pakolt fel a táblára, így 21-26-nál Milos Pavlovic vezetőedzőnek kellett időt kérnie csapatának. A folytatásban a vendégek lassan, de biztosan továbbnövelték előnyüket. A rövid taktikai szünetet követően Ezi Magbegor állt csapata élére, aki sorozatban hat pontot szerzett. Ekkor pedig Fegyverneky Zsófia is betalált a hárompontos vonal mögül, mellyel a különbség 21-32-nél a lélektani 10 egységet ostromolta. A negyed végén szintén a Magbegor – Fegyverneky duó vette kezei közé az irányítást, melynek vezényletével a Sopron Basket előnye a 15 ponthoz közelített. Hazai oldalról továbbra is Pardee tartotta együttesében a lelket, ám még az ő remek teljesítménye sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a lila színekben játszó gárdát. A nagyszünethez érkezve 25-39-et regisztrálhattunk, amit végül Budácsik Dorottya kosara rögzített. Húsz perc elteltével a mezőnyt pedig Ezi Magbegor vezette 10 ponttal.

Fotó: Vasas Akadémia

A második félidőt egy 8-2-es szakasszal folytatta Vasas, így tehát 33-41-nél vendég időkérés következett. Középpontba ekkor Katrina Pardee került, aki két sikeres hárompontossal a mezőny legjobbjává lépett elő. Az eligazításokból visszatérve is Pardee remekelt, egy újabb triplával folytatta ugyanis a játékot, mellyel a házigazda 5 pontra tudott felzárkózott. A Sopron oldaláról ismételten Fegyverneky Zsófia próbálta meg korrigálni csapata teljesítményét, ám két percre a játékrész végétől továbbra is csupán hét pont választotta el a feleket. Az első és a második negyedtől eltérően, a harmadik etap hajrája azonban a Vasasé volt, s Pap Dia kosarával végül maradt a hét pontos differencia. Az 43-50-ről induló negyedik negyed elején Dragana Stankovic, Eziyoda Magbeor és Fegyverneky Zsófia villantak meg, így pedig már 13 egységgel járt előrébb a Sopron. A Vasas továbbra is keményen küzdött, egy pillanatra sem adta fel a harcot, de végül Ezi Magbegor triplájával és Yvonne Turner közeli találataival tudta megalapozni a döntő futást a vendég együttes. Az utolsó perceket pedig már abszolút kézben tartották Gáspár Dávidék. A mérkőzést végül Nadija Smailbegovic pontjai zárták, amivel a különbség végül 20 egység alá csökkent. Ám ennek ellenére is, a Sopron Basket 71-52-re nyerte a találkozót, ezzel pedig 2-0-val zárta az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a Vasas Akadémia ellen, bejutva a bajnoki elődöntőbe.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés