Hirdetés
Magyarország

Hozta a kötelezőt, magabiztos győzelemmel indította a rájátszást a DVTK

DVTK - Hun-Therm - E.ON ELTE BEAC 82-58 (28-17, 16-11, 19-13, 19-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A - Play-Off, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Miskolc, DVTK Aréna
Makrai Márton, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Zalai Ákos István)

DVTK - Hun-Therm: Green 10, Guirantes 13/3, Jovanovic 12/6, Bernáth 7/3, Aho N. 8. Csere: Garbin 17/9, Márkusz -, Bacsó -, Oláh -, Aho T. 9/3, Kiss 6.

E.ON ELTE BEAC: Radócz 7/3, Vojtulek 4, Milkovics 10/6, Angyal -, Green 16/3. Csere: Koch 5/3, Katona -, Tóth 3, Benke -, Juhász -, Zsámár 9/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a DVTK HUN-Therm javára.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Hirdetés

A bajnoki negyeddöntő párharc első mérkőzésén a DVTK – Hun-Therm 82-58-ra múlta felül az E.ON ELTE BEAC együttesét.

A DVTK egy 12-2-es rohammal indította a találkozót. Ennek értelmében, a vendégek oldalán tehát csupán egy találat született, méghozzá Radócz Fanni által, aki közelről volt sikeres. Túllépve a tíz pontos különbséget, következtek Arella Guirantes büntetői, majd Morgan Green talált be a BEAC csapatából. A pontszerzés ezzel azonban még nem ért véget. Milica Jovanovic egy jól időzített hárompontost vágott be a vendég együttes kosarába, mellyel 17-4-re változott az állás. Ekkor Mészárosné Kovács Andrea kért időt eligazításra. A rövid szünet pedig láthatóan jót tett az újbudai gárdának, a pályára visszatérve ugyanis kapásból két triplával folytatták a játékot, melyeknek köszönhetően összesen hat pontot faragtak le hátrányukból (17-10). A Miskolc azonban továbbra sem lassított a tempón, s pár perc leforgása alatt Völgyi Péter lányai, koncentrált játékkal, újból tíz pont körülire növelték előnyüket. 19-11-et mutatott az eredményjelző, amikor Arella Guirantest faultolták. A hazaiak légiósa kettőt dobhatott, melyből mind a kettő találat is lett, ezzel pedig megintcsak kerek tíz pont lett a felek közti különbség. A differencia ekkor kezdett el állandósulni, s bár keményen küzdött a BEAC, játékosai egyszerűen nem tudták áttörni a miskolciak által képzett pajzsot, mely leginkább zónavédekezésből keletkezett. Az első játékrész végül Aho Nina sikeres közelijével ért véget.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

A második játékrész így 28-17-ről folytatódhatott. A vendégek sokkal agresszívabb játékképet mutattak, melynek köszönhetően tehát az etap első találatát is ők szerezhették. A kosár ismét Morgan Greentól érkezett, aki ezzel még nagyobb löketet adott együttesének, így végül a BEAC újból tíz pont alá férkőzött (30-21). Nem telt el azonban sok idő, s a Diósgyőr rendezte sorait. Völgyi Péter frissített pályán lévő játékosain, akik védekezésben agresszívabbak, támadásban pedig koncentráltabbak lettek. Ezzel a negyed feléhez érkeztek az események, amikor is Cheridene Green találata következett, s miután már 34-21-et regisztrálhattunk. Felszólalt a sípszó, s vendég időkérés szakította meg  játékot. Kihasználva a szusszanásnyi szünetet, a pályára visszatérve ritmust váltott Völgyi Péter együttese. Bár az ezutáni szerzett pontok tekintetében akkora különbség nem keletkezett a csapatok között, az összesítést tekintve a nagyszünetben már 16 pontos előnyt élvezhetett a DVTK. A csapatok tehát egészen pontosan 44-28-ról fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legjobbja a 11 pontos Morgan Green volt a BEAC együtteséből, míg miskolci oldalon a 10 pontos Cheridene Green vezette a dobólistát. Érdekesség pedig, hogy a legtöbb lepattanót Arella Guirantes szerezte, aki irányító posztja létére összesen hat labdát kaparintott meg.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

A harmadik negyed elején, pontok tekintetében fej-fej mellett haladtak a csapatok, ez viszont annyit jelentett, hogy a különbség nem sokat, vagy csak minimálisan változott a felek között. A mérkőzés alakulását tekintve azonban határozottan kijelenthető volt, hogy a főszerepet leginkább a támadások játszották. Bő két és fél negyed elteltével míg a Miskolcnak 49 rádobása volt, addig a BEAC csapatának 47. Ebből kifolyólag tehát az sem meglepő, hogy maga a dobott pontok száma is magas volt a mérkőzés során. A különbség a harmadik negyed végére pedig már húsz pontnál járt. A záró szakaszt egy 9-0-ás periódussal folytatta a DVTK, a  menetelést pedig végül Mészárosné Kovács Andrea időkérése szakította meg, melyből visszatérve Koch Dórának sikerült egy triplát értékesíteni. Ez viszont sajnálatos módon nem sokat számított, hiszen a válasz rögtön érkezett is Milica Jovanovicstól, s Aho Tyra közelije után pedig  már 77-44-et regisztrálhattunk a Diósgyőr javára. Ekkor ismét vendég időkérés következett. A rövid taktikai szünet azonban csak pár perccel halasztotta el az elkerülhetetlent. A differencia végül 80-48-nál, Darcee Garbin triplájával lépte át a harminc pontot, ezt a magabiztos előnyt a Miskolc pedig egészen a találkozó végéig meg is tartotta. Ám az utolsó percekben még a BEAC bevitt egy végső ellenállást, s sorozatban nyolc pontot tudtak szerezni, amivel 24 pontra faragták le a különbséget. Bár a vendégek határozott próbálkozását semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni, ennek ellenére, a végső győzelmet mégis a DVTK – Hun-Therm együttese szerezte meg, mellyel így 1:0-ra vezetik az E.ON ELTE BEAC elleni rájátszás-negyeddöntő párharcot. Folytatás pénteken következik, Újbudán.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Hirdetés