Hirdetés
Archivum

Hozták a kötelezõket a török sztárcsapatok, Vajdáék 10. veresége:

:

Hirdetés

Törökországban az esztendõ utolsó hétvégéjén is pattog a labda. Immár a 12. forduló küzdelmeire kerül sor. Szombaton öt mérkõzést bonyolítottak le és a sztárcsapatok szállították a kötelezõ gyõzelmeket. Vajda Annáék eközben a 10. vereségüket könyvelhették el. Összefoglaló.

A szerdai csúcsrangadó után a vezetõ helyét bebiztosító Fenerbahce a nyeretlen és súlyos pénzügyi gondokkal küzdõ Beºiktaº otthonában lépett pályára. A Fener a papírformának megfelelõen 95-54-es gyõzelmet aratott. A listavezetõ már az elsõ negyedet 30-9-re nyerte és ezzel pontot tett a találkozó végére. A Fener sztárjai közül Matovic és Pondexter nem játszott, McCoughtry 10, Vardarli 4 percet töltött a pályán. A hiányukban Anastasiya Verameyenka, Olcay Çakir és Yasemin Horasan remekelt. Mind a hárman 15-15 pontot jegyeztek.

A Galatasaray együttesének sem jutott nehéz ellenfél. A 11. helyen álló TED Ankarát fogadták és gyõzték le 85-58 arányban. A Galatasaray szakmai stábja nem választott olyan kímélõ programot, mint a nagy riválisé. A meghatározó embereik 20 perc környékén voltak a pályán. A Galata a szünetben már 19 ponttal vezetett és folyamatosan nõtt a differencia a két gárda között. A sztárok közül Whalen 19, Fowles és Wauters 12-12 pontot szerzett.

Vajda Annáék az İstanbul Üniversitesi vendégei voltak és már az elsõ negyedben 12 pontos hátrányba kerültek. A Samsun küzdött, harcolt, helyenként fel is zárkózott, de gyõzelmi esélyeik nem voltak. Az isztambuli gárda 85-64-es gyõzelme azt jelenti, hogy a Samsun elszenvedte a 10. vereségét és a tabella 12. helyére csúsztak vissza. Vajda Anna 25 percet töltött a pályán és dupla-duplát ért el, 11 pontot, illetve 12 lepattanót jegyzett.

A nap másik két mérkõzésén az Antakya 68-61-re legyõzte a Botast, míg a Mersin 18 ponttal nyert a Canik otthonában. Vasárnap, az év utolsó elõtti napján két mérkõzést rendeznek. A Tarsus az Edremit vendége lesz, míg a Kayseri KASKİ a Ceyhan gárdáját látja vendégül.

Eredmények
Beºiktaº – Fenerbahçe 54 -95
Adana Botaº – Homend Antakya BLD. 61-68
Galatasaray-TED Ankara Kolejliler 85-58
İstanbul Üniv. B.G.D. – Samsun Basketbol 85-64
Canik Belediye – Mersin BªB. 69-87

Hirdetés