Hirdetés
Magyarország

Hullámzó mérkőzésen magabiztos Csata siker

Ludovika-FCSM Csata - Vasas Akadémia 54-42 (18-10, 17-10, 5-14, 14-8)

Bajnokság, 9. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Csabai-Kaskötő B., Györfy R., Drenyovszki D. (dr. Gincsai J.)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 10/6, Böröndy V., Mányoky R. 7/3, Hegedűs 3, Zempare 15/3. Csere: Angyal B. 6, Lelik 13/9.

Vasas Akadémia: Papp 7, Tóth, Bach 11/3, Fraser 5, Budácsik 2. Csere: Smailbegovic 8, Madár E. 4, Szerencsés, Madár K. 5/3.

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójából pótolt összecsapáson a Ludovika-FCSM Csata 54-42-re múlta felül a Vasas Akadémiát.

A két csapat múlt héten szombaton játszotta le a sorsolás szerinti 20. fordulós mérkőzését, mely hosszabbítást követően a Vasas 88-83-as sikerét hozta. Ezúttal a Ludovika Arénában az őszi találkozót pótolták a felek. A Csata időközben új igazolást jelentett be, de Dejza James még nem léphetett pályára. Villámrajtot vettek a hazaiak, Batabe Zempare hét pontjával, illetve Hegedűs Janka triplájával két és fél perc alatt 10-0-ra elléptek Tursics Krisztián tanítványai. Gyors időkérés után Bach Boglárka és Papp Dia találataival 10-6-ra visszazárkózott a Vasas. A folytatásban azonban Horváth Bernadett és a visszatérő Lelik Réka is betalált a Csatától, amivel a negyed végére 18-10-es előnyre tettek szert.

A második etapban sem változott a játék képe. Batabe Zempare újabb villanásával és Lelik Réka második triplájával már 23-10-re ment a Csata. A negyed közepén 23-14 után egy hosszabb kosárcsend következett. Mint minden ilyen esetben, kulcsfontosságú, hogy melyik fél tud új lendületet venni. Ez a Csata volt, mely a félidő utolsó három percében újabb sikeres triplákkal növelte a differenciát. Ismét eredményesnek bizonyult távolról Horváth Bernadett és Lelik Réka is. A félidőt pedig Batabe Zempare villanása zárta, amivel 35-20-ra vezetett az első 20 percben hét hárompontost értékesítő Csata. A harmadik negyedben ritmusát veszítette a házigazda. Egy küzdős, pontszegény játékot láthattunk. Az első hat percben mindössze egy mezőnykosár született, ami Nadija Smailbegovic nevéhez fűződött.

A harmadik etap utolsó négy percébe 36-23 után érkeztek a felek. Bach Boglárka öt pontjával kezdte meg a felzárkózást a Vasas, majd betalált Brianna Fraser és Papp Dia is. Eközben hazai oldalon mindössze Mányoky Réka duplája és Angyal Barbara büntetői érkeztek válaszul. Az utolsó 10 percnek 40-34-ről vágtak neki a csapatok. Itt Budácsik Dorottya jegyezte az első pontot, amivel 40-36-nál teljesen nyílt lett a mérkőzés. A Csata Horváth Bernadett három büntetőjével növelte pontjai számát, majd a következő időszakban Batabe Zempare és Lelik Réka találatai után 47-36-nál újra kétszámjegyű különbséget regisztrálhattunk. Ekkor még hat és fél perc volt hátra a találkozóból, de már kézben tartotta az irányítást a Csata. A hajrában 52-38-nál újra elérte a 14 pontot a differencia. Az utolsó két percben még betalált távolról Madár Kata, de a hazai siker nem forgott veszélyben.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés