Hirdetés
Magyarország

Hullámzó mérkőzésen nyert a Győr a TFSE otthonában

TFSE-MTK - UNI Győr - MÉLY-ÚT 65-75 (15-13, 18-24, 10-18, 22-20)

Bajnokság, 7. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Farkas G., Varga-Záray K., dr. Németh P. (Sarkadi-Nagy Á.)

TFSE-MTK: Theodoreán 2, Tapley 18, Baa 2, Pavel, Jenkins 11. Csere: Szeitl 6/6, Tóth, Németh 8, Burján 5/3, Király 3/3, Dúl 10.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Nagy 10/6, Oroszova 2, Török 23/15, Dombai 12, Mompremier 23. Csere: Colley 5/3, Varga, Milkovics, Markovic.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés

A bajnokság 7. fordulójában a szombati játéknap rangadóján az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 75-65-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét.

Dombai Réka és Baa Dominika kosárváltásával indult az összecsapás. Az első perceket nagy küzdelem és kevés pont jellemezte. Hat perc játék után 6-6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Török Ági triplájával ismét a Győr került előnybe, de Dúl Panka és Németh Alma révén 12-11-nél már a TFSE járt előrébb. A negyed hajrájában Ja’Tavia Tapley is betalált a hazaiaknál, amivel 15-12-re módosította az állást. Az első szakaszt végül Beatrice Mompremier büntetője zárta, így 15-13-ról érkezett el a rövid pihenő. Az amerikai centert többször is faultok árán állították meg a hazaiak, de az első szakasz végén négy kihagyott büntetője volt és ez nagyon hiányzott a mérkőzés ezen periódusában a Győrnek. A második negyedet Török Ági triplája vezette fel, majd a győriek csapatkapitánya mellett Beatrice Mompremier és Dombai Réka is megvillant. Összességében hárman egy 11-0-s futáshoz segítették a csapatukat. Ennek megfelelően 26-15-nél már Magyar Bianka időkérése miatt állt a játék.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

A TFSE időkérése után Török Ági triplát értékesített, amivel 29-15-nél kialakult az első félidő legnagyobb különbsége. A visszatérő Chanise Jenkins találatával kezdte meg a házigazda a felzárkózást, melyet Burján Laura öt pontjával folytatott. 29-22-nél már Iványi Dalma időkérése szakította meg az összecsapást. A TFSE összességében 10-0-s futással 29-25-re jött vissza. Ruff-Nagy Dóra egy triplával törte meg a győri kosárcsendet. A hajrában 3-5 pont között mozgott a differencia. Shay Colley, a győriek irányítója is megvillant. A triplája után 37-30-nál lépett el valamivel nagyobb különbséggel a vendég-gárda. A félidőt viszont Király Andrea hármasa zárta, amivel 37-33-ra módosította az állást. A TFSE a 33 mezőnykísérletéből 13-at értékesített, míg a Győr a 35-ből 13-at. Győri oldalon a 13 pontos Török Ági, a TFSE-nél a 8 egységnél járó Dúl Panka volt a legeredményesebb. A harmadik negyed a másodikhoz hasonlóan kezdődött. Nem telt két perc és Beatrice Mompremier négy pontjával, illetve Ruff-Nagy Dóra duplájával 43-33-ra elszakadt a Győr. A hazaiak Chaise Jenkins és Ja’Tavia Tapley találataival igyekeztek a lépést tartani. Minden felzárkózási kísérletre volt győri válasz, Török Ági, Dombai Réka vagy Beatrice Mompremier talált be.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

A harmadik negyed felénél 55-39-nél a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége alakult ki. Közel két percre megtorpantak a csapatok a pontszerzést tekintve. A harmadik szakaszt végül Ja’Tavia Tapley két duplája zárta, amivel 55-43-ra visszajött a TFSE. A negyedik negyed elején is folytatta jó sorozatát Tapley. Újabb négy pontot jegyzett, így 55-47-re felhozta csapatát. A fővárosi gárda felzárkózása Németh Alma duplájával folytatódott. Iványi Dalmának 55-49-nél időt is kellett kérnie. Török Ági állt a győriek élére, büntetőt harcolt ki, majd triplát értékesített. 59-51-nél így ismét megugrottak a vendégek. Rendkívül hullámzó mérkőzést láthattunk. Németh Alma és Dúl Panka révén 61-57-nél isméd akadt a hazaiaknak egy felzárkózásuk. Ahogy azonban a mérkőzés korábbi szakaszában rendre tudott felelni ezekre a Győr, úgy ez most is sikerült. A fölényét egyre jobban érvényesítő Beatrice Mompremier és Sabina Oroszova 67-57-nél újra 10 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Ekkor még három perc volt hátra, de már nem volt kérdés a győztes kiléte. Amikor Ruff-Nagy-Dóra triplája célt ért, majd Mompremier középtávolit értékesített, 73-57-re elszakadt a Győr. Ez összességében 12-0-s futás volt. A hajrában szépített a házigazda, de a Győr 10 pontot megtartott előnyéből és így öt vesztes mérkőzés után ismét győzelmet ünnepelhetett.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés