Hirdetés
Archivum

Iagupova és a Gorbunova az ukrán bõ keretben:

:

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 19 fõs bõ keretet hirdetett az ukrán válogatott szakmai stábja. Ebben nem szerepelt Alina Iagupova és Oleksandra Gorbunova (Radulovic), ez azóta változott. Pénteken a szövetségük honlapján megjelent egy közlemény, mely szerint 21 fõsre bõvült a keret.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Ukrajna május 13-án, hétfõn nem 19, hanem 21 fõs kerettel kezdi meg a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra. Az elõzetesen kihirdetett csapatban nem volt benne a jelenlegi legismertebb ukrán játékos Alina Iagupova, aki március 30-án távozott a török klubjától. Az egyedi fizikális adottságokkal rendelkezõ ponterõs klasszis idõközben megállapodott a nemzeti szövetségével, így ott lehet a bõ keretben.

Nem Iagupova az egyetlen, akivel kiegészül a korábban kihirdetett keret. Csatlakozik az együtteshez a hazánkban is hosszú idõt eltöltõ és rendkívül népszerû Oleksandra Gorbunova (Radulovic), aki éppen ez elmúlt hétvégén vezette bronzéremre klubcsapatát az ukrán élvonalban. Gorbunova a selejtezõkre tért vissza a válogatottba és õsszel a spanyolok ellen extra meccset játszott. A csoportrangadón 17 perc alatt 17 pontot ért el, a 8 mezõnykísérletébõl 7 sikeresnek bizonyult. Egyértelmûen segítségére tud még mindig lenni a társainak.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Az ukrán válogatott frissített, 21 fõs bõ kerete: Valeriya Berezhynska, Arina Bilotserkivska, Olga Dubrovina, Oksana Fastova, Vita Horobets, Viktoriya Kondus, Mariia Kovtun, Veronika Liubnets, Olesia Malashenko, Olga Maznichenko, D’Andra Moss, Anna Olkhovyk, Oksana Pyantak, Kateryna Rymarenko, Olena Samburska, Nataliia Tsiubyk, Taisiia Udodenko, Miriam Uro-Nile, Olga Yatskovets, Alina Iagupova, Oleksandra Radulovic.

Ukrajna Spanyolországgal, Nagy-Britanniával és Lettországgal szerepel egy csoportban a nyári kontinenstornán.

Hirdetés