Hirdetés
Archivum

Idegenbeli gyõzelmével kupagyõztes az Elitzur Ramla:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa döntõjének második mérkõzésén az Elitzur Ramla a második negyedben megtörte francia ellenfelét és összességében magabiztos játékkal nyerte meg az sorozatot.

A múlt héten 61-61-es döntetlent játszottak a csapatok az Elitzur Ramla otthonában, így a döntés a franciaországi visszavágóra maradt. Az elsõ meccsen egymás hibáiból éltek a csapatok és bár gyaníthatóan elõzetesen a döntetlent is elfogadta volna az Arras, a gallok csalódottak lehettek, mivel 10 pont felett is vezettek már Izraelben.

Az elsõ negyed Arrasban ott folytatódott, ahol a párharc az elmúlt héten abbamaradt. Hiba hiba hátán, túlzás lenne azt állítani, hogy a jó védekezés miatt jutottak az elsõ negyedben a hazaiak 13, a vendégek mindössze 5 (!) pontig. Ebben a szakaszban az izraeli csapat mind az 5 pontját, egy triplát és egy duplát Selwyn szerezte, míg az Arrasnál Akonga volt a legeredményesebb.

Amíg az elsõ negyed követte a sormintát, addig a második nem. Az Elitzur Ramla játéka összeállt, talán elõször a finálé során, míg az Arras egyre mélyebb gödörbe került. 16-16-nál egyenlítettek a vendégek, majd Doron, Willingham és Wright vezetésével fokozatosan elléptek. 3 perccel a nagyszünet elõtt 10 pont felett járt a különbség. Hiába kért idõt, hiába rotálta a csapatát Bruno Blier, a félidõig már nem változott a játék képe. 22-33-ra vezetett 20 perc játék után az Elitzur Ramla.

A harmadik negyed elejét is uralta a vendég gárda, 5 perc elteltével 29-41 állt az eredményjelzõn. Eldõlni látszott a csata, amikor villant az eddig keveset mutató Krissy Bade. A francia játékos 3 perc alatt 6 pontot szerzett és mivel mellette betalált Malashenko, illetve Michel is, elkezdett felzárkózni az Arras. Ehhez természetesen az is kellett, hogy a Ramla sokat hibázzon. A vendégeknél a harmadik negyed második felében szinte csak a labdaeladásokat számláló oszlopban nõtt az érték, de ott nagyon. 30 perc elteltével így 41-45-re olvadt az izraeli csapat elõnye.

A negyedik negyedhez érkezve még bizakodhatott a hazai alakulat, de ennél a bûvös 4 pontnál közelebb nem kerültek. A vendégeknél Willingham, Wright vagy éppen Selwyn révén mindig volt valaki, aki betalált, a differencia pedig ismét 7-9 pont környékére hízott. A végjátékban már nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyer. Az elsõ mérkõzés gyengébb teljesítménye után, a második találkozón nyújtott stabil játékával az Elitzur Ramla megérdemelten ért fel a csúcsra az Európa Kupában. A gyõztes csapatból a legeredményesebbnek 15-15 pontjával Willingham és Selwyn bizonyult.

Eredmény

Arras – Elitzur Ramla 53-61 (13-5, 9-28, 19-12, 12-16)

Statisztika

Hirdetés