Hirdetés
Archivum

Idegenbeli sikerek az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön este rendezték az Európa Kupa elõdöntõinek elsõ találkozóit. Az összecsapásokon kiugró meglepetés nem született.  A két legkiegyensúlyozottabb kerettel rendelkezõ együttes a Nadezsda Orenburg és a Sony Athinaikos idegenben is gyõzni tudott.

Az Orenburg a szezon meglepetéscsapatához, a német Saarlouis Royals együtteséhez látogatott. A találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A németek sikeres külsõ dobásokkal kompenzálták az oroszok már-már nyomasztó magassági fölényét. A találkozón a legnagyobb különbség pont a végére alakult ki a két gárda között. Hat ponttal nyert Orenburg, ami azt jelenti, hogy óriási lépést tettek a döntõ felé.

A németeknél kiemelkedett a 10 pontig és 9 lepattanóig jutó Candyce Michelle Bingham és a 18 pontos Petra Manakova, míg az oroszoknál a dupla-duplát elérõ Anastasiya Veremeenko és a 18 pontos Sheana Mosch vitte a prímet.

Eredmény

Saarlouis Royals – Nadezsda Orenburg 56-62 (14-20, 12-12, 16-12, 14-18)

A másik elõdöntõben a Kurszk és a Sony Athinaikos csapott össze. Ha az elõzõ mérkõzés kapcsán kiemeltük, hogy nem alakult ki nagy különbség az együttesek között, akkor ezt itt hatványozottan igaz. A rendkívül stabil játékosokra építõ görög együttes nem ijedt meg Oroszországban és a hét játékosának választott, 25 pontig jutó Candice Wiggins vezérletével hat pontos gyõzelmet aratott.

Ennek ellenére az oroszokat nem szabad leírni. A Kurszk a negyeddöntõben a román Targoviste ellen 18 pontos hátrányból állt felt.

Eredmény

Dinamo Kurszk – Sony Athinaikos 58-64 (16-12, 13-18, 12-16, 17-18)

A visszavágókat március 18-án rendezik.

Hirdetés