Hirdetés
Európa

Idegenben lép pályára ismét a SERCO UNI Győr az Euroliga újabb fordulójában:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

Az Euroliga 10. fordulójában az ZVVZ USK Praha otthonában játszik a SERCO UNI Győr. A találkozó előtt Fűzy-Antolovics Adél nyilatkozott.

December 20., szerda
19:00 ZVVZ USK Praha – SERCO UNI Győr
Prága, Kralovka Arena
Játékvezetők: Sonia Teixeira, Jelena Smiljanic, Ivana Radinovic (Tomasz Kudlicki)

A győrieknek a hétvégén sikerült meglepetést okozniuk a Tippmix Női NBI.A-ban, hiszen több mint 100 pont fölött dobtak a Sopronnak. Hazai pályán 105-91-re győztek.

Nagyon jó százalékkal dobtunk, nem hibáztunk büntetőt. A Bologna elleni találkozón már látszódott a jó csapatjáték, azonban ez most mutatkozott meg igazán. Védekezésben és támadásban is magas szintet tudtunk hozni, ami az Euroligában is megállja a helyét. Az alsó poszt védésére nagyon fókuszáltunk, mind a kizárások, mind a lepattanók rendben voltak. Gyöngyösi Janka most nem csak pontokban, hanem védekezésben is kiváló volt, az ő szerepe az U20-as szabály miatt mindig kulcsfontosságú. Török Ágnest szeretném még kiemelni, aki hatalmasat küzdött és védekezésben ő is rengeteget tett a csapatért.

Az Euroliga idei utolsó fordulója következik (legközelebb januárban lépnek pályára a csapatok), az USK Praha lesz az ellenfele a Győrnek. Egyszer már játszottak egymás ellen ebben a szezonban, akkor 83-64-as vendég siker született Győrben. A klasszisokból álló prágai csapat a B csoport élén áll, összesen 1-szer veszítettek el mérkőzést.

Visszavágóra érkezünk Prágába, az otthoni meccshez képest három játékosuk is felépült: Teja Oblak, Sabally, Ayayi. Ez nekünk nem jó hír, hiszen ezek a játékosok azóta kulcsemberei a csapatnak, sok pontot dobnak. Nálunk Anigwe továbbra sem bevethető, centerposzton ismét nehéz dolgunk lesz. Évek óta Final Four résztvevő a klub, megtiszteltetés lesz ellenük és Hejková edzőnő ellen játszani. A meccsek óta tartó csapatjátékunkat kell folytatnunk, és akkor partnerei tudunk lenni a Prágának. Karácsony előtt egy jó mérkőzést szeretnénk, ahol felszabadultan és végig küzdve, sérülésmentesen tudunk játszani.

Hirdetés