Hirdetés
Magyarország

Idegenben zárná le a párharcot a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

Pénteken 19 órakor a SERCO UNI Győr csapata a TFSE-MTK otthonában lép pályára a női NB I. rájátszásában. Mint ismert, a negyeddöntő az egyik fél két győzelméig tart, s mivel az első mérkőzést 103–93-ra a győri együttes nyerte, így egy újabb sikerrel akár le is zárhatják a párharcot. A Play-Offban ez már a Győr harmadik párharca a TFSE-vel, s eddig mindkettőt 2–0-val abszolválták.

Március 31., péntek
19:00 TFSE-MTK  – SERCO UNI Győr MTK
Budapest, MTK Kosárlabda csarnok
Játékvezetők: Goda László, Pozsonyi László, dr. Németh Patrik (Bognár Tibor)

Megismerkedvén kicsit a két csapat egymáselleni történelmével: a SERCO UNI Győr eddig 13 alkalommal találkozott a TFSE-MTK-val az élmezőnyben. Ebből 12-szer a győriek arattak sikert, az egyetlen vereségüket pedig a 2019/20-as szezonban szenvedték el, amikor is 70–62-re kaptak ki idegenben. Az eddigi találkozókat tekintve a legnagyobb különbségű győri győzelem 23 pontos volt, amit kétszer is elért a zöld-fehér együttes: tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során (87–64), illetve idén, hazai pályán (97–74). Visszakanyarodva a mostani szezonra, a keddi mérkőzés volt tehát a harmadik alkalom, hogy idén a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK csapatával megmérkőzött. Pontgazdag mérkőzésen végül győri siker született, amire ezúttal is állandó megszólalónk, Fűzy-Antolovics Adél másodedző emlékezett vissza. 

“Az első mérkőzésről azt tudom mondani, hogy aki szereti az NBA-t, az a mi meccsünket is élvezte volna. Kosárra-kosár volt a válasz, csak úgy pakolta a két csapat a pontokat a táblára, dehát ez az eredményen is megmutatkozik – egy rendkívül pontgazda mérkőzést játszottunk. Ez persze a támadások tekintetében, illetve a szurkolók számára nagyon szórakoztató, pörögtek az események, nem volt sok holtidő a meccsen, a védekezés szempontjából viszont nem éppen számít pozitívumnak. Sajnos szinte semmit sem sikerült megvalósítanunk védekezésben abból, amit elterveztünk. Nagyon lassan reagáltuk le az ellenfél akcióit, helyzeteit, semmi sem úgy történt, ahogy azt megbeszéltük, így tehát nem is meglepő, hogy a TF 93 pontot szerzett.

Amit viszont ismét szeretnék pozitívként kiemelni, az Peyton Williams és Sabina Oroszová játéka lenne. Már nagyon sokszor említettem, hogy Mompremier kiesésével egy igazi ötös center nélkül játszunk, a hiányát viszont (lekopogom) ezúttal sem nagyon éreztük a pályán. A TF ellen mind Williams, mind pedig Oroszová gyönyörűen lépett fel, nagyon szépen összejátszottak és értékes perceket hoztak a csapatnak támadásban és védekezésben is.”– fogalmazott a győri szakember, aki röviden a negyeddöntő-párharc következő mérkőzésével kapcsolatos várakozásaira is kitért: “Ahhoz, hogy pénteken lezárjuk a párharcot, sokkal jobban kell védekeznünk, mint ahogyan azt kedden tettük. Nehéz összecsapásra számítok, ugyanis a TF Győrben is bizonyította, hogy nem könnyű ellenfél, saját csarnokukban ez pedig még hatványozottabban igaz. Ennek ellenére, koncentráltan, fegyelmezetten kosárlabdázva nem lehet más az eredmény, mint a győzelem.” – zárta a beszélgetést Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés
Hirdetés