Hirdetés
Archivum

Idei legjobb meccsét vívta a Gyõr és 18 ponttal verte a Gernikát:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa F-csoportjában a CMB Cargo UNI Gyõr az elsõ negyed közepétõl dominálva 79-61-re legyõzte a Lointek Gernikát. A gyõriek idei legjobb teljesítményüket nyújtották és a nagy különbségû sikerrel életben tartották továbbjutási esélyeiket.

Fotó: FIBA.Baskerball

Fotó: FIBA.Baskerball

Szombaton az MTK elleni bajnokin megszerezte elsõ gyõzelmét Milos Pavlovic irányításával a Gyõr. Már látszódtak elõremutató jelek és szerencsére a Gernika ellen ebben a mederben tudta folytatni a csapat. Az elsõ szakasz utolsó három percében 13-11 után 7 ponttal ellépett riválisától a gyõri együttes. A 20-16-ról induló második szakaszban még 23-20-ig tartotta a lépést a spanyol élvonalban veretlenül menetelõ rivális. A folytatásban azonban gyorsan nõtt a különbség. A félidõig a 15 pontot jegyzõ Reshanda Gray és 9 egységig jutó Lexie Brown vezetésével 43-27-re léptek el a mieink.

A harmadik negyed eleje hozta el a döntést. Ezt a periódust 8-2-vel indította a Gyõr és innentõl már 20 egység környékén mozgott a differencia. Reális esély nyílt arra, hogy az egymás elleni eredményt tekintve is felülmúlja ellenfelét a magyar csapat. Azóta már tudjuk, hogy ezt sikerült is elérni. A záró szakasznak 63-46-ról futottak neki a felek. Itt még 67-56-ra visszajött a Gernika, de innen 12-5-ös sorozattal zárta a meccset a Gyõr és rendkívül értékes gyõzelmet ünnepelhetett.

Eredmény

CMB Cargo UNI Gyõr – Lointek Gernika Bizkaia 79-61 (20-16, 23-11, 20-19, 16-15)

Statisztika

Hirdetés